Zomerijs

Sinds begin deze maand trainen we op het zomerijs van Enschede. We zitten met ons team in een paar mooie vakantiehuisjes in Deurningen en fietsen dagelijks op en neer naar de ijshal. Krachttraining hebben we in een voormalige kerk; ook wel apart. In samenwerking met Polar hebben we een mooie hartslagmeter gekregen en pedalen die de krachten bij het fietsen meten. Alles wordt nu vastgelegd. Het klokje heeft drie standen en wij hebben hem op pro staan. Op een doorsnee dag doen we zo’n 300 % van de verwachte inspanning 🙂

wpid-img-20150612-wa0001-1.jpg

Terwijl wij op het zomerijs begonnen, waren mijn ouders bij Alpe d’HuZes. Mijn moeder was er als ondersteuner van het team en heeft in die week zelf  twee keer de Alpe op gefietst en ook een keer gelopen. Mijn vader is op de hete koersdag vier keer omhoog gefietst. Hier hun verslag.

Ondertussen ben ik het eerste jaar van mijn studie Werktuigbouw aan het afronden. Ik heb ondanks alle trainingen en buitenlandse wedstrijden bijna het hele jaar weten te halen en nog met heel nette cijfers ook. Vandaag ben ik na de training nog op en neer naar Leeuwarden geweest voor een toets en vanavond hadden we op het zomerijs een wedstrijd Mass start.

150625_196

De wedstrijd ging wel aardig lekker. Bij de eerste sprint kwam ik mooi met een paar man voorop te liggen waardoor ik de punten van de tweede plek kon pakken. Daarna kon ik prima meekomen en in de eindfase naar voren rijden. Ik kwam als vijfde of zesde over de streep. Ik moet nog even zien hoe dat met al die punten uitpakt maar ik ben netjes in de voorhoede geëindigd en het was ook heel leuk om te doen. Freya deed bij de dames mee en ze kon ook goed meekomen in dit sterkte veld.

150625_255

Volgende week heb ik rustweek. Dan is het gewoon een beetje fietsen en zo. Dat komt mooi uit want dan kan ik woensdag 1 juli mee naar Schiphol om mijn zus Anke op te halen die een jaar Highschool heeft gedaan. Ze heeft een geweldig jaar gehad en kon tijdens haar uitwisseling blijven schaatsen. Ze haalde zelfs medailles op de US Nationals shorttrack én langebaan!

In de rustweek probeer ik ook de leden van mijn Club van 100 te benaderen of ze mijn opnieuw een seizoen willen ondersteunen. En natuurlijk zijn nieuwe leden altijd welkom! Na de rustweek vertrekken we voor drie trainingsweken naar Inzell. Het trainen gaat lekker en ik voel me steeds sterker worden. Ik hoop deze lijn straks ook in de wedstrijden door te trekken.

2 pings

  1. […] « Zomerijs […]

  2. […] wat gefietst. We bezochten Mark die tijdens trainingsweken in Enschede (Thialf had geen ijs) een massstart reed en we gingen met vrienden uit Aalten naar de Zwarte Cross. Dat was ook een gezellig weekend en […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.