Worldcupdebuut

Mijn eerste Worldcup zit er op. Ik heb in Salt Lake City goede races gereden en ook leermomenten gehad. Ik denk dat ik overall vrij tevreden kan zijn al had er vooral op de 1000 meter meer in gezeten. Maar dat gevoel heb je al snel in een alles of niets sport.

Op de 1500 meter ben ik 21e geworden. In de eerste ronde werd ik gehinderd door een rijder die hiervoor een Penalty kreeg. Ik raakte daardoor de aansluiting met de koplopers kwijt en kreeg ook geen tijd toegewezen. Mijn positie in de race op dat moment gaf geen recht op een toevoeging dus ging ik de repechages (herkansingen) in. In de herkansingsronde kwam ik tot de halve finale. In deze rit, waarin alleen de eerste rijder zich kwalificeerde, werd ik derde.

Op de 1000 meter ben ik 26e geworden. Hier had nog wel iets meer in gezeten. In de eerste ronde zat ik in een rit van vijf. Er gingen 8 snelste derden door. Mijn tijd was sneller dan een aantal van deze acht maar met een vierde plek in de rit heb je daar weinig aan. Het was wel een PR maar ik moest dus de herkansingen in. De eerste rit ging goed en in de kwartfinale lag ik ook goed in de race. Maar we zaten erg dicht bij elkaar dus ik wilde twee ronden voor het eind van de tweede positie naar de kop. Ik maakte een actie maar toen kwam ik te wijd uit. Daardoor kwamen de andere rijders onderdoor en werd het een vierde plek. Dat was dus zo’n leermoment.

 

Relay_semi_SLC_screenshot_edit

In de aanloop van het seizoen hebben we veel op de relay getraind omdat er met het vertrek van Niels en Chris een nieuw team moet komen. In de kwartfinale reed Itzhak als vierde man naast Sjinkie, Daan en Freek en plaatsten we ons voor de halve finale. Deze mocht ik rijden. We reden tegen Rusland, Korea en Italië en het werd een hele snelle rit. Italië hadden we snel los gereden maar aan het eind moesten we Korea en Rusland laten lopen. Uiteindelijk reden we maar 0,03 seconden boven het Nederlandse record en er ging ongeveer 20 seconden van mijn PR af. Ik denk dat ons team nog wel een stuk sneller kan want in ons seizoen willen we vooral op het EK pieken. In de B-finale reed Itzhak weer en met een tweede plek in die rit achter Canada werden we dus zesde.

Ik denk dat ik in Salt Lake City heb laten zien dat ik een goede kandidaat ben voor de relayploeg en dat ik individueel een mooie basis heb om verder naar de top te groeien. Door de twee Penalties op de Invitationcup heb ik naast een startplek in Montreal gegrepen maar ik zal er alles aan doen om me bij het NK in januari te plaatsen voor de volgende Worldcups en het EK.

1 ping

  1. […] rijden maar pech op de kwalificatiemomenten. Ik ben blij dat ik toch Worldcups mocht rijden en in Salt Lake City (bijna een Nederlands record) en Dresden (goud) kon laten zien dat ik een goede kandidaat voor het […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.