Worldcup Seoel met pech

Dit weekend was de Worldcup in Seoul. Vorige zondag brachten mijn ouders me naar het station in Meppel en de trein bracht me zonder overstappen tot in Schiphol. Het was een lange maar goede vlucht en even later trof ik de rest van het team die vanuit Sjanghai aan kwamen vliegen.

Het trainen naar de Worldcup toe ging lekker en ook de wedstrijdvoorbereiding ging echt top. Ik rij heel erg lekker en had er zin in. Helaas werd het een weekend om snel te vergeten.

Al in de eerste rit van de 1500 meter liep in een Penalty op. Ik heb de videobeelden nog een paar keer bestudeerd maar ik zie ‘m echt niet:

Door de Penalty mag je ook geen herkansingen rijden dus dan ben je alweer uitgeschaatst. Flink balen dus.  Daarna reden we een 3 kilometer. Die was ineens nieuw op het programma. Eerlijk gezegd hadden ze van mij een 1000 meter mogen doen, maar natuurlijk wil ik ook op deze lange afstand goed rijden. In de eerste rit redde ik het net niet. Ik kwam één plekje tekort om me te plaatsen voor de volgende ronde. Het werd dus de herkansingsronde.

In die rit kreeg ik door een andere rijder een blokje voor mijn ijzers geschoven waardoor ik viel. Kansloos dus en ook op deze afstand uitgeschaatst.

Doordat ik ook niet werd opgesteld voor de relay, heb ik deze Worldcup dus weinig kunnen rijden. Dat is flink balen, zeker als je je sterk voelt. Ons relayteam won de finale, Prachtig natuurlijk en goed gereden van iedereen. Ik had er echter ook heel erg graag zelf een steentje aan bij gedragen.

Straks de terugreis en dan rond kerst en nieuwjaar de focus helemaal op het NK van 3 en 4 januari in Amsterdam richten. Ik hoop dat ik daar de vorm die ik nu voel ook in de races kan laten zien.

Tot slot wens ik iedereen, en natuurlijk vooral de leden van mijn Club van 100 en Lindenholz en Nico Brillen die me ook flink ondersteund hebben, hele fijne feestdagen en een heel goed 2015 toe!

Kerstkaart 2014

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.