Worldcup Dresden

Dit weekend reed ik de Worldcup Shorttrack in Dresden. Het is een mooie stad met een groot stadion en vaak prima ijs. Mijn ouders waren ook naar Dresden gekomen. Ik reed dit weekend de 1500 meters 1 en 2 en de relay. Op donderdagavond maakte m’n vader nog een paar mooie foto’s tijdens de training.

Mark Worldcup Dresden

Op vrijdag had ik meteen al een heel pittige rit op de 1500 meter (1) met twee rijders die ook A-finales kunnen winnen. Omdat er uit alle ritten twee snelste derden zich rechtstreeks plaatsten voor het hoofdtoernooi, besloot ik al vroeg tempo te maken.

Mark Worldcup Dresden

Dat werd overgenomen en toen was het zaak om vol te houden. Met 2.11,214 reed ik ruim 6 seconden van mijn PR af en was ik de snelste derde. Het kan ook maar zo de snelste rit van het hele weekend zijn geweest en tot dusver de tweede Nederlandse seizoenstijd. Ik plaatste me dus rechtstreeks voor de halve finale en kon daardoor de volgende ochtend uitslapen.

Mark Worldcup Dresden

Daarna reed ik opnieuw een heat 1500 meter (2). Weer een pittige rit en dezelfde kwalificatieregels dus dezelfde strategie toegepast. Het werd weer een snelle rit maar ik had toch iets teveel werk gedaan waardoor Dotti de derde plek van me afpakte en door ging. Ik moest dus zondagochtend wel naar de herkansingen.

We reden donderdag ook nog een halve finale relay. We startten met Sjinkie, Daan, Dylan en ik en hebben flink tempo gemaakt. We reden maar een paar seconden boven het Nederlands record en plaatsten ons voor de halve finale.

Op zaterdag hoefde ik geen herkansingsronde te rijden en kon ik dus lekker uitrusten. ’s Middags was de halve finale 1500 m (1). Ik probeerde me voorin te positioneren en dat lukte goed, tot ik een flinke beuk van een Rus kreeg en een hand op m’n schouder van een Chinees en daardoor terug viel.

Mark Worldcup Dresden

Als de rit eenmaal goed op snelheid ligt, is het op dit niveau moeilijk om je weer naar voren te werken. Ik eindigde achterin de rit. Er was geen eer mee te behalen. Energie sparen voor de halve finale relay.

Deze reden we deze keer met Dennis in plaats van Dylan. Het was een pittige rit en er werd hard gereden. Het ijs was slecht. Bij de dames voor ons was een rit net voor het eind afgeschoten en opnieuw gestart, dus er was extra veel op gereden. Ik brak in mijn voorlaatste beurt één keer weg maar kon dat gelukkig opvangen. We verloren wel een plek maar dat trok Daan in de volgende ronde weer recht. Sjinkie maakte het keurig af en zo plaatsten we ons als ritwinnaar voor de A-finale.

Mark Worldcup Dresden

Op zondag moest ik ’s ochtends de herkansingen rijden voor de 1500 m. (2). In de eerste rit was een tweede plek genoeg dus ik nam in de laatste ronde geen risico op Tracey die voor me lag. De tweede rit werd iets lastiger. Alleen de nummer 1 ging door. Misschien iets te vroeg op kop gegaan en deze plek helaas niet vast kunnen houden.

Mark Wordcup Dresden

Einde 1500 m. (2) dus. In de A-finale van de relay reden deze keer Itzhak en Dennis met Daan en Sjinkie. Het was een spannende race waarin we zilver wonnen.

Mark Wordcup Dresden

Volgende week rijden we de laatste Worldcup in Minsk. Ik heb net gehoord dat ik geselecteerd ben. Ik ga opnieuw m’n best doen er uit te halen wat er in zit en hoop dat ik in deze laatste twee Worldcups kan laten zien dat ik thuis hoor in de WK relayploeg. Zo wil ik een seizoen dat door pure pech slecht begon, mooi afsluiten en met een goed gevoel het Olympische seizoen in. Dan zijn m’n nieuwe custom schoenen er ook en hoop ik m’n kracht nog beter op het ijs te krijgen. Maar nu eerst Minsk. Focussen op de taak, dan komt het resultaat vanzelf.

Mark Worldcup Dresden

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.