Worldcup Dresden

Een tijdje terug hoorde ik dat ik de laatste twee Worldcups in Dresden en Dordrecht mocht rijden. Vorige week heb ik samen met het team nog twee dagen in Papendal op de mountainbike getraind.

Kort daarna vertrokken we naar Dresden. Een mooie stad maar het was vooral trainen in de aanloop van de wedstrijden:

Krachttraining in Dresden. Dit weekend knallen tijdens de Worldcup! #ShorttrackNL #squat đź“· @dennisvssr

A post shared by Mark Prinsen (@mark.prinsen) on

Ik reed tijdens de Wordlcup wel degelijke races, maar het zat op een paar momenten net niet mee.  Het was een raar toernooi met veel penalty’s en valpartijen, maar verder rijd ik wel lekker, dus ik hoop dat het kwartje volgend weekend bij de Worldcup in Dordrecht wat vaker de goede kant op valt.

Tijdens de voorrondes voor de 1000 meter zat ik lekker in de race toen ik bij een aanval op de koppositie licht in aanraking kwam met een andere rijder. Deze rit eindigde daardoor in de kussens. In de herkansing trof ik een razendsnelle rit. Inhalen was daardoor lastig en een alles of niets poging leverde me een Penalty op. Dat hoort een beetje bij de sport. Als je geen risico’s neemt, dan haal je het zeker niet. Toch wel jammer want het was anders ook een flink PR geweest. Op mijn favoriete afstand werd ik hierdoor wat teleurstellend 52e.

2016_WC_Dresden_Mark_by_Martin_Holtom

In actie tijdens de WC Dresden. Foto (c) thanks to mr. Martin Holtom

Tijdens de voorrondes van de 1500 meter werd in mijn rit weer hard gereden. In deze rit kwam ik centimeters te kort voor directe plaatsing in de kwartfinales. Ondanks een nieuw PR met ongeveer 2,6 seconde en de derde tijd van de voorrondes moest het opnieuw via de herkansingsronde gebeuren. Daarvan wist ik de eerste rit te winnen door halverwege de kop te nemen en steeds verder te versnellen. In de volgende rit van de herkansingen ging alleen de winnaar door. De race verliep tactisch goed maar toen ik wijd snelheid aan het bouwen was kwam ik helaas tegen de Italiaan aan. Op deze lange afstand werd ik hiermee 26e.

Ik startte samen met Sjinkie, Freek en Itzhak In de eerste rit van de aflossing. Deze rit wisten we te winnen. We reden makkelijk en uiteindelijk maar twee seconden boven het Nederlandse record! De tweede rit werd in een andere samenstelling gereden. Door een val werd ons team derde, maar gelukkig was de tijd snel genoeg om als snelste derde naar de halve finale te gaan. In deze rit mocht ik opnieuw starten. Deze keer met Sjinkie, Freek en Dennis.  Met een tweede plek achter Korea leken we ons voor de A-finale te plaatsen, maar de scheidsrechter keurde een inhaalactie van Sjinkie op een rijder uit Kazachstan af. Door de Penalty werd het helaas ook geen B-finale. Ik had één misslag in de halve finale maar verder ging de relay goed. Naar mijn idee werd de Penalty wat makkelijk gegeven maar daar verander je helaas niks aan. We hebben een sterk team en ik reed verder ook lekker. Ik hoop dat we met wat minder pech het Nederlandse publiek in een uitverkocht Dordrecht mooie dingen kunnen laten zien!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.