Worldcup Dresden

Dit weekend was de Worldcup in Dresden. We vertrokken maandag met de bus heen en na een paar dagen van ijstrainingen begonnen de wedstrijden op vrijdag. Ik reed in de aanloop naar de wedstrijden een nieuw PR op de flying lap met 8,36 dus ging met een goed gevoel van start.

Ik reed twee programma’s 1500 meter. Op de eerste 1500 meter bereikte ik de halve finale. In deze rit reed ik samen met Daan. Hij bereikte de B-finale. Ik werd zesde in de halve finale.

150207_Mark_WC-Dresden_pic-Martin-Holtom

Halve finale 1500 m. (1). Credits and copyright Martin Holtom, thanks!

150207_Mark_WC-Dresden_pic-Martin-Holtom-2

Halve finale 1500 m. (1). Credits and copyright Martin Holtom, thanks!

De tegenstanders waren me net een maatje te groot en er gebeurden geen gekke dingen die voor een verrassing zorgden. Ik werd uiteindelijk 17e op deze afstand en reed in Dresden ook een nieuw PR al kan het echt nog wel een stuk sneller. Maar bij shorttrack gaat het niet om tijd en ligt het erg aan je rit op wat voor tijd je uit komt.

 

In het tweede 1500 meter programma moest ik via de herkansingen. De eerste rit hiervan ging lekker en ik werd hierin tweede. In de volgende rit moest ik eerste worden om de halve finale te bereiken. Dat lukte net niet. Ik werd tweede in deze rit en hiermee 21e op deze 1500 meter.

150208_Mark_WC-Dresden_pic_Martin_Holtom

rep. semifinal 1500 m. (2). Credits and copyright Martin Holtom, thanks!

 

Ik denk dat ik redelijk tevreden terug kan kijken al denk je altijd dat er nog iets meer in had gezeten. Ook hoop ik een volgend seizoen Wordcups over 1000 meter te mogen rijden want die afstand ligt me nog steeds het beste.

Op de relay mocht ik de A-finale rijden. Ik was blij met deze kans die ik kreeg nadat in de eerdere ritten Koen en Adwin met Freek, Sjinkie en Daan mee hadden gereden. We reden tegen Korea, Hongarije en China. We hebben de rit redelijk voorin proberen te controleren en in de laatste ronde wist Sjinkie Hongarije op de streep te kloppen. Mijn eerste Worldcupmedaille dus, en meteen goud!

wpid-20150208_182715.jpg

foto vanaf de livestream

Terwijl ik in Dresden zat, reed Anke nationale langebaanwedstrijden in Minnesota. Zij werd tijdens deze Age class nationals tweede op de 1000 meter, vierde op de 500 meter en derde op de 1500 meter. Freya reed in Deventer het NK voor junioren. Ook zij reed mooie resultaten: 8e op de 500 meter, 9e op de 1000 meter en 4e op de Masstart.

De komende weken wordt het voor mij iets rustiger. We trainen gewoon hard door en ik heb nog twee KNSBcups. Verder denk ik wat meer aan mijn studie te kunnen doen. Ik loop op dit moment één of twee tentamens achter maar ik heb wel alles met mooie cijfers gehaald.

Naschrift: we hebben twee volledige races met mijzelf op YouTube gevonden:

1 ping

  1. […] ben blij dat ik toch Worldcups mocht rijden en in Salt Lake City (bijna een Nederlands record) en Dresden (goud) kon laten zien dat ik een goede kandidaat voor het relayteam ben. We gaan straks nog wat […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.