WK limieten in Bormio

Vorig weekend was de Alta Valtellina Trophy in Bormio, Italië. We zijn met de hele ploeg van Jong Oranje heen geweest. Met het vliegtuig van Schiphol naar Milaan en dan met een busje naar Bormio. Ik reed lekker op de 1500 meter maar in de halve finale was ik te laat met een inhaalactie. In plaats van A- of B-finale werd het dus geen finale helaas.

Op de 500 meter startte ik in een heel sterke rit vanaf positie 3, maar in de heats gingen ook een paar snelste derden door. Ik moest dus geen onnodige risico’s nemen en reed een lekkere race. In onze rit reden we allemaal onder de 44 seconden en dat waren ook de enige 43’ers van de heats. Voor mij was dat een nieuw PR en meteen de limiet voor de WK-junioren. In de kwartfinale startte ik goed vanaf positie 1 maar ik reed te gehaast en viel helaas. Omdat Bormio geen all final systeem heeft, ben je dan klaar met rijden.

Op de 1000 meter won ik de heat en de kwartfinale. Ik reed lekker, maar mijn halve finale was tactisch wat minder sterk. Het werd dus geen A- maar een B-finale. Die reed ik wel weer goed en ik won deze rit in een nieuw PR. Ik had op de 1000 meter vorig jaar al de WK limiet gereden en heb deze nu aangescherpt. Ik kan dus terug kijken op een goed toernooi met veel leermomenten van ritten die heel goed en ritten die minder goed gingen.

In de Steenwijker en Meppeler Courant van woensdag 16 november stond een leuk stukje over Bormio.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.