WK-junioren Warschau

– 24e plek tussen 88 rijders
– Nederlands record 3000 m. relay

Vorig weekend was het WK junioren in Warschau. Er was een record aantal deelnemers van 88 uit een record aantal landen. Omdat mijn ouders en Anke met vakantie waren, heeft opa mij en Dylan op woensdag naar Schiphol gebracht. Vanuit het vliegtuig kon ik heel goed de Wieden zien liggen waar wij wonen. ’s Middags in Warschau hebben we al even geschaatst. Het was een mooie ijsbaan.

 

wpid-20130220_103921.jpg
De Wieden vanuit het vliegtuig

Ook donderdag hebben we getraind en er werden snelle rondjes gereden (8,6). Op vrijdag begon het WK voor junioren met de 1500 meter. In de voorronde was ik vrij makkelijk door maar in de heat lukte het net niet om de kwartfinale te halen. Ik wilde nog een pogingen wagen om vanaf de derde plek Schubert voor me in te halen maar in de 18e rit was het echt slecht ijs. Bij het uitkomen van de bocht lukte het slecht om extra te versnellen en toen was het op. Ik kwam 2/10e tekort helaas. Ik werd uiteindelijk 25e op de 1500 meter.

 

wpid-20130220_171548.jpg

De ijsbaan in Warschau

We reden ook twee relays. Ons team bestond naast mezelf ook uit Itzhak, Dennis en Dylan. De eerste rit wonnen we vrij makkelijk. In de kwartfinale moesten we flink aanzetten maar met een tweede plek achter Korea plaatsten we ons voor de halve finale.

 


 Onze relay heat begint op 6:03:15.

Op zaterdag reden we 500 meters. Ik had twee keer een erg ongelukkige loting. Op de langere afstanden maakt je startpositie minder uit maar op de 500 meter heel veel. In de eerste rit moest ik vanaf positie 5 starten. Ik rukte op naar de derde plek en was als snelste derde door naar de heats. Hierin moest ik op startpositie 4 starten. Ik ging als vijfde de eerste bocht in maar werd uiteindelijk vierde in de rit. Omdat ik eerst werd opgehouden, reed ik geen geweldige tijd, waardoor ook de klassering van 31e iets tegenviel.

Op zaterdag reden we ook de relay halve finale tegen Korea, Japan en Rusland. Het ging meteen erg hard en we lieten een paar gaatjes vallen. Ondanks een Nederlands record plaatsten we ons helaas niet voor de finale. In de training op Thialf hadden we al sneller gereden maar hoewel we echt ons best deden, kwam het er in deze rit helaas niet echt uit.

Zondag stond de 1000 meter op het programma. In de voorronde werd ik vrij eenvoudig tweede na een inhaalactie buitenom op Navarro. In de heat was het weer nét niet. Ik lag derde maar wist een Japanner niet achter me te houden. Doordat iemand voor ons een Penalty kreeg, was hij wel door en ik niet. Op deze afstand werd ik 19e en daarmee werd ik 24e in het eindklassement. Dat is op zich wel goed al had ik liever een paar kwartfinales gehaald en betere startposities op de 500 meter gehad. Op de relay waren we achtste. Daar had misschien iets meer in gezeten en al kunnen we nog sneller; een NR is toch leuk.

Uitzcht op Warschau vanaf het hotel. Het was wel een mooie, moderne stad al hebben we er niet veel van kunnen zien.

Mijn vader heeft Dylan en mij van Schiphol opgehaald. Dylan heeft bij ons gegeten en is ’s avonds met Anke mee naar Heerenveen gegaan. We hebben nu een paar rustdagen. Woensdag fietsen en donderdag weer het ijs op. Dan gaan we bouwen naar het EK junioren half maart in Baselga de Piné.

 

1 reactie

2 pings

  1. Mooi verslag Mark. En toch ook goed gereden! Blijft een gave sport!

  1. […] bleef buiten bereik, en al helemaal omdat we de laatste Starclass in Albertville oversloegen. Het WK junioren leverde Mark met zijn team een Nederlands juniorenrecord op de relay op. Het EK startte […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.