WK junioren Melbourne

Het is buiten 35 graden, de lucht is strakblauw, vandaag is de eerste dag van het wk junioren shorttrack in Melbourne. ’s Ochtends ontbeten in het hotel, daarna met de isu bus naar de ijsbaan gegaan. Er stond een mooie Lamborghini bij de ijsbaan. Vandaag rijd ik de 1500m en de heat 3000m relay. Het was een sterke heat, de tactiek was om zo lang mogelijk te sparen door mee te rijden en dan op het eind een actie te plaatsen. Ik kon lang makkelijk mee rijden, maar met nog 3 ronden te gaan werd er een versnelling gemaakt en kon ik niet meer mee. Helaas niet door op de 1500m. Daarna heb ik de andere ritten bekeken en in de dweil telkens een rondje gelopen. Een beetje actief blijven voor de relay, die we aan het eind nog moesten rijden. Nog een goede warming up gedaan en toen met het Nederlandse team op het ijs voor de relay. We moesten tegen China, Australie en Turkije. We finishten als tweede, dat betekende dat we ons plaatsten voor de halve finale morgen. We zitten nu bij de laatste 8 landen. Onze eindtijd was maar 1 tiende boven het Nederlands record. Klaar met schaatsen voor vandaag. ’s Avonds was het eten van het hotel niet binnen, maar buiten. We hadden met alle landen een BBQ in het park, best gezellig. Niet te laat gaan slapen, morgen is de 500m en de halve finale relay.

 

Bbq met alle rijders in het park

Het is vandaag met 38 graden, een blauwe lucht en windkracht 5 nog warmer dan gisteren. Het is net of je een oven binnenstapt als je naar buiten gaat. Het ijs in de hal blijft erg goed. ’s Ochtends bij het ontbijt liet Adwin me een foto zien dat hij een ‘brushtail possum’ aait in het park. Ze waren gisteren na de BBQ nog even in het park gebleven. Nog nooit zo’n beest gezien, het is net een hele grote eekhoorn. Weer met de bus naar de ijsbaan gegaan. De dames moesten eerst inrijden, dus konden we iets later gaan. Bij de 500m gingen er maar 2 personen door, ik had de buitenste startpositie en moest dus profiteren van de fouten die er voor me werden gemaakt. Dit gebeurde ook. Twee rijders voor me kwamen met elkaar in de knel, 1 persoon viel en de ander kreeg een penalty. Ik was door naar de volgende ronde. Weer buiten starten. Ik kon het eerste rechte stuk binnendoor bij iemand, maar hierbij tikten we elkaar aan. De Canadees voor me had toen een gaatje en ik kon er niet meer bij komen. Als 3e gefinisht in deze rit, vandaag alleen nog de relay. Er was een warming up voor de relay rijders op het ijs, maar deze was niet voor de individuele rijders. Daarom maar weer een off-ice warming up gedaan. In de halve finale relay moesten we tegen China, Rusland en Hongarije. Itzhak viel bij de eerste keer rijden. We pakten het snel weer op en reden hard door. Rusland viel even later ook nog, die konden we weer inhalen, maar China en Hongarije waren te ver vooruit na onze val. We finishten als 3e, erg jammer. Het was zeker mogelijk geweest om de finale te halen met ons team.

Weer mooi weer vandaag, 36 graden en lichtbewolkt. De laatste dag van het kampioenschap, vandaag rijd ik alleen nog de 1000m. De eerste rit was een rit met veel Europeanen. Een spannende rit, we waren erg aan elkaar gewaagd. Ik wilde deze rit van voren rijden. Ik startte op positie 4, op het eerste rechte stuk kon ik naar 2 komen. Ik kon 1 aanval van achteren goed blokken. Later in de race kwam ik op positie 4 terecht en wilde meteen weer naar voren. Te gehaast, want mijn inhaalactie was niet goed en ik kwam ten val. Een leerzame race, op zo’n moment moet je rustig blijven en je actie goed opzetten. Dat was mijn laatste race van het kampioenschap. Overall ben ik 35e van de 62 geworden. Een paar keer goed gereden en ook weer genoeg verbeterpunten gezien voor de volgende wedstrijd. Het was fantastisch om hier in Melbourne het WK junioren te mogen rijden. Vanavond is het banket en morgen is onze laatste dag hier. Morgenavond vliegen we weer naar Nederland.

1 reactie

    • marjo steenvoorden op 26 februari 2012 om 17:13
    • Reageer

    Goed gedaan Mark, mooie ervaringen voor je, maar heb je die lamborghini nou ook even geprobeerd, kijken hoe dat de bocht in gaat;-). Leuk trouwens dat je alles opschrijft, volg het via je vader zijn facebook. fijne dag(en) nog down under.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.