WK in Seoul

Afgelopen weekend was het WK shorttrack in Seoul, Zuid Korea. Bij de heren bestond ons team uit Freek, Dennis en Itzhak die ook individueel reden en Adwin Snellink en mijzelf voor de relay. Verder waren Suzanne, Yara, Lara en Rianne mee. Het was een apart WK waarop Sjinkie door de blessure uit Dordrecht helaas zijn titel niet kon verdedigen, met een paar vreemde jury-momenten en een crash met een blokjeslegger. Zelf mocht ik beide relay-ritten rijden en ik denk dat ik tevreden kan terug kijken op mijn eigen rijden.

Trainingskamp in Astana #Kazachstan #dayoff

A post shared by Mark Prinsen (@mark.prinsen) on

Eind februari vertrokken we eerst naar Astana. Een bijzondere stad in Kazachstan. Het trainen ging niet helemaal zoals gepland want de dweilmachine kon niet schaven. Toch had ik wel een goed gevoel over mijn rijden.  De maandag voor het WK vlogen we door naar Seoul.

Vanochtend geland in Seoul, op naar het #WKShorttrack! #shorttracknl

A post shared by Mark Prinsen (@mark.prinsen) on

In Seoul kwam ik  zaterdag voor het eerst in actie tijdens de halve finale van de aflossing. We reden met Freek, Itzhak, Adwin en mezelf. Kort daarvoor had ik in de training nog een record flying lap gereden, dus ik had er zin in!

Ik reed voor mezelf wel lekker maar helaas konden we als team geen aanspraak maken op de A-finale. Het ene moment werken we ons na inhaalacties van mijzelf en Freek op van de vierde na de tweede plek en mijn volgende beurt moest ik een flink gat proberen dicht rijden. Mijn ouders zeiden dat onder andere bijzondere wissels van de Italianen een stukje snelheid uit ons team haalden. Eerst wisselden ze op een andere plek waardoor wij er ineens omheen moesten en later kwam er een Italiaan voor ons in die weer terug ging om een halve ronde later toch nog af te lossen. Het werd dus B-finale.

LINK SEMIFINAL NOS.nl

In deze rit op de zondagmiddag reed Dennis in plaats van Adwin. Adwin had ook wat last van zijn enkel.  We reden als team sterker dan in de halve finale en ik had zelf een paar mooie acties. In de slotfase van de wedstrijd ging het mis toen de ronde-jury drie ronden voor het einde vergat om het pistoolschot te geven dat aangeeft dat de teams nog één keer mogen wisselen. De laatste twee ronden moeten namelijk door dezelfde rijder gereden worden. In plaats van te bellen voor de laatste ronde, werd daarna alsnog geschoten, waarna even later ook nog een keer de bel gaat. In die verwarring kwam Dennis een halve ronde voor het werkelijke eind van de race in op Itzhak en reed hij nog twee extra rondes door. Het rondebord klopte ook niet en door al dit gedoe hebben we de Penalty op gelopen. Ik weet niet meer goed na te vertellen of we anders eerste of tweede waren geworden, maar doordat de rondeteller de weg kwijt was, liepen we nu als team een Penalty op. Achtste dus op het WK. Dat is wat teleurstellend na het zilver op de Worldcup in Dordrecht maar we waren beter te spreken over ons rijden dan na de halve finale.

LINK SCHAATSEN.nl

Ik denk dat ik zelf tevreden kan terugkijken op mijn eigen optreden in beide ritten. Een seizoen dat moeizaam begon, geeft me nu aan het einde veel vertrouwen voor volgend jaar. Ik reed twee sterke relays en ik denk dat ik in Seoul heb laten zien dat ik een belangrijke, vaste waarde kan zijn voor het aflossingsteam richting de Olympische Spelen van 2018.

Op maandagochtend Koreaanse tijd vlogen we terug en op maandagavond Nederlandse tijd kwamen we aan op Schiphol. Dinsdag naar de TechniShow beurs in Utrecht met school en daarna even lekker rustig aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.