Wisseling van seizoenen

Het is al even geleden dat ik een blog schreef. Ik ben in de tussentijdse periode druk geweest met schaatsen, met een blessure en met school. Nu het schaatsseizoen voorbij is, en het fietsseizoen begint, is het de hoogste tijd om even op te schrijven wat er allemaal gebeurd is.

In december konden we met Kay, Rick en Bianca voordelig naar Gran Canaria voor een fietstrainingskamp. Het was een mooi eiland en heerlijk weer.

Helaas kreeg ik aan het eind van de week wat last van mijn knie en tijdens de marathon in Thialf ben ik daar nog eens hard op gevallen.

Ik moest daardoor een aantal marathons laten lopen, waaronder helaas ook de wedstrijden op de Weissensee. Ik heb nog geprobeerd om één kortere wedstrijd te rijden maar daar ging het mis toen ik eerst mijn transponders was vergeten waardoor ik niet op tijd klaar was voor de start. Voor mijn knie was het echter misschien maar beter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@teamziuz #natuurijs #schaatsen #speedskating #drone 📷Glenn Wassenbergh

Een bericht gedeeld door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Ik heb daarna een tijd rust genomen met mijn knie maar elke keer als het goed leek te gaan, begon de pijn opnieuw op te spelen. Ik heb een paar keer een fysiotherapeut bezocht en uiteindelijk is er via de sportarts een MRI scan van de knie gemaakt. Daaruit bleek gelukkig dat er niks kapot was. Knieschijf, meniscus en banden waren onbeschadigd. Er was wel een lichte botkneuzing in de knie, maar die zou vanzelf over gaan en kon niks kapot maken. Nu ik dat zeker weet, durf ik mezelf ook weer te belasten tijdens trainingen en wedstrijden. Volgend jaar rijd ik weer marathons voor team ZiuZ. Er zijn wel wat veranderingen maar ik ga niet voor mijn beurt praten dus die berichtgeving laat ik graag aan ZiuZ zelf over.

Ondertussen startte ik aan de afstudeerstage voor mijn studie werkuigbouwkunde. Ik doe onderzoek naar testmethoden bij de Accellgroep waar onder meer fietsen in het hogere segment zoals voor Koga en Batavus en Sparta worden ontwikkeld en gemaakt. Het is een leuke, leerzame stage met prettige collega’s.

Nu we de stap van schaatsen naar fietsen hebben gemaakt, kan ik ook melden dat we met Cycling Team Fryslân een mooie stap vooruit hebben gezet. Het team is uitgebreid, we hebben mooie nieuwe fietsen en een heuse volgwagen.  Dank daarvoor aan alle sponsoren! Ook u kunt ons team steunen door via een kleine bijdrage vriend te worden en toegang te krijgen tot allerlei leuke acties. Meer hierover is te lezen via DEZE LINK.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nice spin in the new @cyclingteamfryslan kit! #wielrennen #cycling #bikeporn #cannondale #systemsix #duraace #sjcam

Een bericht gedeeld door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Ik begin het wielerseizoen vanwege de knie met een lichte trainingsachterstand maar ben hard op weg om dit in te halen. Ik kijk er naar uit om weer leuke koersen te rijden en om met Freya in Portugal te gaan kitesurfen. Tussendoor verwacht ik mijn studie werktuigbouwkunde af te sluiten en ga ik rondkijken naar een mooie baan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.