Winst in Hasselt

Dit weekend was de Starclass in Hasselt. We gingen als Nederland met een sterk team. Naast de “vaste ploeg” gingen ook Jeroen, Björn, Chris en Koen mee. Bij het inrijden op donderdag reed ik al lekker, met een rondje 8,5.

De eerste dag was de 1500 meter. In de A-finale plaatste ik op een paar rondjes voor het einde een versnelling vanaf de tweede positie en ik kon de koppositie vasthouden tot de streep. Winst op deze afstand was een mooie start van het toernooi.

Starclass Hasselt 2013

Op de 500 meter had ik een lastige halve finale. Ik moest in een zware rit vanaf de vierde startpositie. Bij de start wist ik meteen al de derde plek te pakken. Daarna werd ik flink geblokt maar een ronde voor het einde wist ik buitenom te passeren en me te plaatsen voor de A-finale. Hierin moest ik weer vanaf de vierde plek starten. Het duurde deze rit iets langer om op drie te komen en toen was de rit alweer voorbij. Mooi brons en nog steeds eerste in het tussenklassement.

Starclass Hasselt 2013

Ook op de 1000 meter haalde ik de A-finale. Ik had gerekend en als Koen eerste zou worden, dan moest ik tweede worden om het klassement te winnen. Als Koen niet zou winnen dan bleef ik ook eerste. Ik heb de hele rit dus vooral op Koen gereden in plaats van om de afstand te strijden en een vierde plek bleek genoeg.

Starclass Hasselt 2013

Met SCT wonnen we ook nog het clubklassement.

Volgende week hebben we de KNSBcup in Heerenveen en daarna gaan we ons voorbereiden op het NK van 4 en 5 januari in Ansterdam. De kaartverkoop is inmiddels begonnen dus kom kijken allemaal!

Starclass Hasselt 2013

3 pings

  1. […] Mark reed ook heel goed in Hasselt. Hij heeft gewonnen bij de senioren! […]

  2. […] « Winst in Hasselt […]

  3. […] Shorttrack Aan het einde van de zomer begint het shorttrackseizoen weer. Mark laat zien dat hij de stijgende lijn van vorig seizoen doortrekt. Door de deelname van buitenlandse toppers is zijn sterke rijden tijdens de Invitationcup niet goed zichtbaar in de eindklassering, maar hij rijdt daarna wel een sterke oefeninterland in Dresden, wint een oefenwedstrijd op Thialf, een KNSB-cup en een Starclass. […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.