Werktuigbouw

Vorige week ben ik begonnen met de studie werktuigbouw in Leeuwarden. Na mijn VWO diploma heb ik twee jaar vrijwilligerswerk gedaan rondom de topsportklas in Heerenveen en twee modules van de opleiding duurzaam produceren aan de Open Universiteit behaald. Werktuigbouw leek toen niet te combineren met mijn sport maar nu gaan we het toch proberen. Samen met mijn begeleidster van de KNSB hebben we alles op school besproken en nu ga ik proberen de belangrijkste lessen te volgen en zoveel mogelijk tentamens te halen. Ik ga tijdens het wedstrijdseizoen vast wat achterstand oplopen maar dat probeer ik dan in de rustweken zoveel mogelijk goed te maken. Ik ben blij dat ik naast alle trainingen, wedstrijden en herstel nu echt kan bouwen aan een opleiding in de richting die ik altijd al graag wilde. Daarnaast blijf ik vanuit huis nog wat vrijwilligerswerk voor het CTO onderwijs doen.

140812_30

De avond voor haar vertrek zijn we nog met Anke uit eten geweest

Op 13 augustus brachten mijn ouders mijn zus Anke weg naar Schiphol. Zij doet nu via AFS een jaar Highschool in Oak Brook bij Chicago en in haar gastgezin kan ze blijven shorttracken en schaatsen. Af en toe lezen we een nieuw blog over haar belevenissen op www.ankeprinsen.nl. Nadat ze Anke op Schiphol hadden afgeleverd, zijn mijn ouders trouwens thuis op de fiets gestapt en in 12 dagen naar Steinach am Brenner gefietst. Na een rustdag op ons vaste vakantie-adres zijn ze ook nog even door gefietst tot Bolzano in Italië.

Zelf ga ik volgende week met mijn team fietsen in Spanje. We gaan van West naar Oost door de Pyreneeën. Het lijkt me een mooie belevenis en een goede training. Vanmiddag hadden we oefenwedstrijden. Het liep niet helemaal zoals ik wilde maar ik ging als zesde de superfinale in en werd daarin vierde. Tijdens de trainingen gaat het de laatste tijd erg lekker dus we zijn weer hard bezig om er een goed seizoen van te maken!

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.