Van Groningen naar Zeeland

Dinsdag reed ik hoog in Groningen de Elite koers de “Omloop van Bedum“. Het was een mooi rondje zonder rare bochten. Ik mocht vooraan starten en heb het eerste stuk in het peloton gereden. Bij een premiesprint ging er iemand hard onderuit en daarna volgde een lange neutralisatie. Toen de race weer verder ging, waren er veel aanvallen. Ik heb het zelf nog een paar keer geprobeerd, maar alles werd weer teruggereden. De laatste paar ronden waren erg hectisch. Ik ging als derde de laatste bocht, kwam krap uit en begon aan de linkerkant te sprinten. Toen gingen de twee voor mij naar links en zat ik even klem. Mooie race met een mooi resultaat als vierde op de lijn!
Finishfilmpje op https://www.rtvnoord.nl/nieuws/195521/Johan-Knol-wint-35e-Omloop-van-Bedum

Na afloop mocht de top 10 achter een derny rijden, Dat was leuk om een keer te doen. Een dag later hoorde ik dat ik het NK mocht rijden.

Vandaag reed ik het NK Elite zonder contract. Daarvoor ging de reis al op vrijdag naar onderin Zeeland. Ik reed eerst met m’n vader naar Utrecht waar we m’n moeder bij een landelijke sportdag oppikten. Daarna reden we met veel file tot Dordrecht via de Westerscheldetunnel naar Zeeuws Vlaanderen waar we een hotel in Aardenburg hadden geboekt. Vanochtend reden we naar Phillipine.

Ik reed een mooie uitslag op mijn eerste elite NK! De rest van CT Fryslân koerst vanavond in Drachten, dus ik stond alleen aan de start. We waren nog geen vijf minuten onderweg of er was een grote valpartij. Gelukkig kon ik er door het gras omheen sturen. Het was erg lastig om vooraan positie te houden. Als je ook maar een klein beetje ruimte op je voorganger liet, duwde iemand zijn wiel er tussen. Het eerste gedeelte heb ik daarom achteraan gereden. Af en toe even een gat dichtrijden als het brak, maar verder wel een stuk relaxter.

Mark NK Elite 2018

Mijn bidonhouder was gebroken op de kasseien, dus ik kwam al snel zonder drinken te zitten. Gelukkig kreeg ik een Tacx bidon aangereikt van iemand langs de kant. Verder kwam ik de kasseistroken goed over, al had de vermogensmeter er wel wat moeite mee. In de laatste ronde ben ik naar voren gereden. In de finale zat ik ideaal van voren maar kwam in de laatste kilometer helaas boxed in te zitten. Er was toen geen sprinten meer bij maar meer een slalom naar de finish. Uiteindelijk werd ik dertiende wat ik voor een eerste NK als eenling best prima vindt. Al met al mooi gekoerst en het was een gave wedstrijd om te rijden.

Mark NK Elite 2018

We reden via de Brouwersdam terug waar ik even bij de kitesurfspot wilden kijken. Maandag ga ik naar de tandarts want ik heb al twee dagen ineens zeurende kiespijn. Ik kon helaas niet voor vertrek naar Zeeland terecht dus moest het met een Ibuprofen doen.

Fotoserie NK Elite z.c. 2018 op https://www.facebook.com/NLHank/media_set?set=a.2011495482246867&type=3

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.