Vallen in Appelscha en opstaan op Sardinië

Vorige week deed ik mee aan de ronde van Zuid Oost Friesland in Appelscha. Een mooie koers. Ik reed lekker en zat er mooi bij en zag voor mezelf een goede kans op de overwinning toen ik in de buitenbocht weg gleed op wat grind. Helaas. Handen geschaafd en uit de koers moeten stappen.

Gelukkig hadden m’n ouders thuis net uit voorzorg een grote tube Inotyol gehaald dus kon ik meteen met de behandeling beginnen. Een dag later zat ik weer op de fiets.  Losfietsen van Wanneperveen naar Heerenveen.

Na een paar trainingsritjes vertrok ik donderdag met Cycling Team Fryslân naar Sardinië. Ik mocht als gastrijder mee naar de Giro delle Miniere; een driedaagse wedstrijd met ongeveer 400 deelnemers.

De eerste dag bestond uit een tijdrit over 12 kilometer. Ik denk dat ik er nog iets meer uit had kunnen halen als ik met de hitte iets minder snel was begonnen, maar ik denk dat ik verder alleen maar heel erg tevreden kan zijn met de vierde plaats overall, en eerste in mijn categorie.

(Eerste foto’s vanaf Sardinië Luigimascia SC Monteponi)

De tweede dag bestond uit een bergetappe. De eerste paar kilometers waren geneutraliseerd en vanaf de start ging het meteen hard. Even later was de kopgroep van vier man ontstaan met daarin drie renners van Cycling Team Fryslân. Er werd in het peloton vrij rustig gereden tot aan de eerste klim. In de afdaling  ben ik weggereden en onderaan waren we met drie man in de achtervolging. Even later sloten teamgenoten Henk en Maurits aan bij ons groepje en zijn we hard de tweede klim opgereden. 

Uiteindelijk kwam ik met een Italiaan bij de uiteengevallen kopgroep en reden we de laatste twee klimmetjes met zijn tweeën vooruit, waarna ik de sprint won.

Eerste dus overall en ook kreeg ik de leiderstrui. Ik moet de laatste dag ongeveer 3,5 minuut voorsprong op de nummer twee gaan verdedigen.

Die laatste etappe ging ook lekker. Het was een lange omloop zonder zware beklimmingen. In de eerste ronde waren er onsnappingen en heb ik ook zelf geprobeerd weg te komen. Na anderhalve ronde ontstond er een kopgroep waar ook teamgenoot Marc in zat. De laatste ronde hebben mijn ploeggenoten veel tempo gemaakt op kop om het verschil voor het klassement niet te groot te laten worden.  Een paar honderd meter voor de finish werd ik afgesneden en moest ik hard in de remmen.  Het werd toen een hele lange sprint naar voren maar ik won de sprint van het peloton en was daarmee derde in deze rit (tweede van mijn categorie). Teamgenoot Marc werd tweede.

Giro delle Miniere
3^ tappa Cixerri
Drie foto’s hier boven door Fabio Murru

Met dit resultaat werd ik eerste overall. Ik verloor vandaag 17 seconden op de eerste dagwinnaar maar had in  het eindklassement nog ongeveer 3,5 minuut over op de nummer twee.

(Foto: Luigimascia SC Monteponi)

Het was een mooie koers op een prachtig eiland,  waarin ik weer veel ervaring opdeed in het wielrennen. Het ploegenspel hebben we mooi uitgevoerd met elkaar. Dank aan Cycling Team Fryslân dat ik mee mocht! Alle ritten zijn te vinden op Strava.

De laatste dag gingen we een mooie fietstour maken op Sardinië. Helaas ging mijn voorband lek in de bocht en lag ik op het asfalt. Domme pech. De komende dagen maar even rustig herstellen.

Youtube:

Etappe 1:

Etappe 2:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.