Usquert en Surhuisterveen

Vorige week reed ik de Ronde van Usquert Ik mocht op de eerste rij starten en daar was ik wel blij mee, want het eerste half uur ging snoeihard. Daarna ontstond een kopgroep van vier man waar ik niet bij zat. Op een gegeven moment begon het peloton hier en daar te breken. Ik zat aardig vooraan, maar moest in de rem voor een valpartij voor mij. Toen heb ik het hard proberen dicht te rijden. Even later werd de koers geneutraliseerd en was het hele peloton weer bij elkaar. Na de neutralisatie bleef het tempo hoog en heb ik zoveel mogelijk energie gespaard. De pelotonsprint won ik daarna vrij overtuigend en daarmee was ik vijfde overall. Het was een super mooi parcours in Usquert! Mooie bochten, goed asfalt, geen rare obstakels en ook nog een mooi klimmetje.

Foto Jan Willem Nicolay van SportsComm

Na afloop was er voor de top van het eindklassement nog een derney race, een beetje voor de show. Ik denk dat je als derney rijder en renner wel goed op elkaar ingespeeld moet zijn want het was nu veel remmen en aanzetten. Maar leuk om te doen!

Tussendoor ben ik nog een middagje wezen kiten bij Mirns. Heerlijke wind en ook maar eens wat jumps geprobeerd. Dat ging naar mijn idee best heel aardig.

Mark koers Surhuisterveen

Eergisteren reed ik de ronde van Surhuisterveen. Mijn ouders waren komen kijken en ook pake en beppe zaten met kennissen aan de kant. De vaart zat er weer goed in vandaag en het was erg warm. We waren met een paar man van Cycling Team Fryslân. Taeke wist in de kopgroep te komen en daarom heb ik het peloton nog eventjes afgestopt met

Mark koers Surhuisterveen

Er ontstond een tweede groep op ruime afstand van de koplopers en naar thet eind van de koers heb ik veel aangevallen. Uiteindelijk heb ik met twee anderen in een aantal ronden naar de tweede groep kunnen rijden. Alles achter ons moest daarna drie of vier ronden voor het einde afsprinten. Bij mij was het beste er wel af na het dichtrijden van het gat naar de tweede groep. Dit had zoveel energie gekost dat er geen fatsoenlijke sprint meer in zat. Ik ben ergens in de tweede groep gefinished en was daarmee uiteindelijk 18e.

klik op de afbeelding voor de Facebook pagina van het Spektakel van Steenwijk

Komend weekend hebben we een trainingskamp in Limburg. Daarna start in dinsdag in de profkoers op het Spektakel van Steenwijk. Dat lijkt me ook een prachtige koers en ik ben blij dat ik ‘m mag rijden. Dank aan Jannes Mulder en het Wielercomité om dit mogelijk te maken!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.