Trainingswedstrijd

Vandaag hadden we op Thialf een trainingswedstrijd van de NTS, Jong Oranje en de Opleidingsploeg. Ook leden van de Franse ploeg deden mee, twee Letten, Vlad uit Israël en Yoon-Gy Kwak uit Zuid Korea. We reden eerst een 6 laps timetrial, daarna een ronde met staande start, een competitie over 1000 meter en een relay.

De 6 laps timetrial ging goed. Ik reed de elfde tijd van alle deelnemers, waarmee ik me bij de beste 16 voor de A groep 1000 meter schaarde. Hij liep lekker en ik ben tevreden over mijn rondetijden. Bij de ronde met staande start werd ik 15e. Ook goed. Misschien moet ik me op m’n start nog proberen te verbeteren.

NTS JOOP oefenwedstrijd zomerijs

De eerste 1000 meter reed ik goed, Ik nam de kop maar tegen het geweld van Sjinkie en Niels kon ik het niet dichthouden. Geen schande en een leerzame rit waarin het verder wel lekker ging. De rit daarna ging ik minder lekker rijden. Er werd erg veel water op het ijs gegieterd en ik kreeg wat moeite mijn bochten lekker te rijden. Toen ik onderuit werd geredenwerd het dus de D-finale. Ook daarin had ik moeite op het zachte ijs mijn slag te vinden. Ik hoop dat we over een paar weken bij de Invitationcup wat harder ijs hebben en ik zal nog wat beter met slecht ijs moeten leren om te gaan. Vooral om dan beter achterop te blijven zitten en ook daarmee was dit een leerzame wedstrijd.

NTS JOOP oefenwedstrijd zomerijs

Bij de relay moest het team Frankrijk vanuit de B-groep compleet gemaakt worden en startte ik dus in de B-groep. We reden een degelijke relay al reed ik ook hier minder lekker dan i het begin van de dag.

Ondertussen ben ik bezig mijn tweede module van de opleiding Duurzaam Produceren af te ronden. Dan nog één examen en daarna wordt het tijd op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om naast de sport iets aan studie en opleiding te kunnen doen. We blijven zoeken naar iets technisch, want de opleiding die ik nu dankzij NOC*NSF kan volgen, is toch minder technisch en meer economisch dan we hadden gedacht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.