Trainen en surfen

De zomertrainingen zijn weer begonnen. Na de eerste krachttraining kon ik wel voelen dat het weer de eerste keer was. Ik train nu bij Jeroen Otter maar ik moet nog horen in welk team. Verder heb ik een paar keer geskeelerd en fietsen we veel. Vorige week heb ik samen met Dennis mee gefietst met een clubje uit Nijeveen dat een vast parcours van 60 kilometer heeft en daarop hard rijdt. Dat ging wel lekker, We proberen trouwens ook aan startkaarten voor de 11stedenfietstocht te komen. Er was een online inschrijving maar daar kwamen we niet doorheen. We willen ‘m graag weer met een paar jongens fietsen als duurtraining in de aanloop van het nieuwe schaatsseizoen. Als iemand dus startkaarten over heeft, dan zijn die heel erg welkom! Mailen kan naar shorttrack @ markprinsen punt nl.

Elfstedentocht 2013 met Leon en Dylan. Net na Hindeloopen

De laatste keer dat ik ben gaan surfen, merkte ik dat ik wat moeite had met een semisinker. Sowieso moet ik de waterstart nog wat beter leren maar met minder wind lukt dat helemaal niet goed en is het op een board van 111 liter toch moeilijk om het zeil op te trekken. Daarom hebben we op Marktplaats gezocht en een goede deal gevonden voor een mooi JP X-cite ride board van 158 liter gevonden dat ik voor een groot deel van mijn ouders krijg voor mijn 20e verjaardag van maandag.Dan heb ik een board om nu te oefenen en voor minder wind en het andere board voor harde wind zodra ik wat meer geoefend heb. En zo kan m’n vader het ook nog een keer proberen als hij zin heeft.

Vandaag ben ik samen met Roderick naar de Stille Belter geweest om het nieuwe board  te proberen. Dat ging best lekker, al ga ik met het zeil over stuurboord een heel stuk beter dan met het zeil over bakboord. Komt dat doordat ik als shorttracker altijd linksom schaats, of misschien ook een beetje omdat de golven scheef op de wind stonden? Maar het was lekker en misschien ga ik morgen wel weer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.