Trachitol Trophy

Het was een drukke week met de marathon. Eerst reed ik op 17 november een marathon in Haarlem. Daarna begon op donderdag een vierdaagse wedstrijd: de Trachitol Trophy.

Haarlem was een goede wedstrijd. Ik was meteen mee in een vroege vlucht, maar we werden terug gepakt. Ook verder in de koers heb ik aanvallend gereden en ook nog een premie mee gepakt, maar het draaide uit op een massasprint.

Mark marathon Haarlem

Mark marathon Haarlem

Ik moest iets te wijd door de laatste bocht en kwam als vijfde over de streep. Al met al een lekkere wedstrijd in Haarlem. Ronald werd zesde, dus ook voor team ZiuZ was het een goede avond bij de beloften!

De Trachitol Trophy begon met een koers over zestig ronden in Breda. Mijn vader en zus Anke waren er ook. Anke studeert in Tilburg dus voor haar was het dichtbij en mijn vader kon zo mooi iets meenemen voor haar studentenkamer en haar racefiets mee terug naar Wanneperveen nemen.

Mark Trachitol Trophy Breda

Het was een mooie koers en het liep super. Ik dacht op weg naar de streep het podium te gaan halen, maar mijn schaats haakte met iemand anders en toen gleden we samen over de streep. Ik als 17e. Jammer maar het gevoel is goed.

Een dag later reden we in Utrecht. Dat was een koers over 80 ronden. Ik reed lekker en we zaten richting de finale mooi met het hele team voorin. Met nog 12 ronden te gaan, werd ik onderuit gereden, maar ik kon weer aansluiten en voorin komen. Ik maakte me op voor de eindsprint toen ik opnieuw tegen het ijs ging. Daarna kon ik nog wel midden in het peloton komen, maar meer dan een 39e plek zat er helaas niet meer in.

Dag 3 van de Trachitol Trophy was in Hoorn. Hier koersten we over 100 ronden. Halverwege kwamen Ronald en ik met 10 man op voorsprong, Ik reed nog in een scheur maar wist met enig doorbijten weer bij de koplopers te komen en even later sloten we aan bij het peloton. Daar kon ik langzaam bijkomen achter Kevin. Ronald plaatste kort voor het eind nog een aanval maar werd terug gehaald. Op anderhalve ronde voor het einde ging ik de sprint aan, maar dat bleek te vroeg. Op het laatste echte eind werd ik bijgehaald, met een zesde plek als gevolg. Ronald werd zevende, dus ook voor het team was het een goede avond.

De finale was in Groningen. Op Kardinge reden we over 120 ronden. Ik had me voorgenomen om ongeveer de eerste helft alleen maar lekker rustig mee te schaatsen, maar toen was er toch ineens een ontsnapping.

Mark Trachitol Trophy Groningen

Ik ben daar in een ronde of 5 alleen vanuit het peloton naar toe gereden en toen moesten we nog zo’n tweehonderd meter naar het peloton. Net toen ons groepje extra aanzette om de laatste 50 meter te dichten, moest de rijder voor mij lossen, en kon ik ook niet meer aansluiten. Toen moest ik me dus 350 meter terug laten zakken naar het peloton om daar te herstellen. Het peloton moest voor de 11 koplopers afsprinten en ik hoorde alleen maar een paar keer “11 ronden”. Dus ben ik met het rondebord op 12 de sprint aangegaan, om op de streep via de bel te ontdekken dat ik nog een rondje moest.

Mark Trachitol Trophy Groningen

Dat was iets teveel gevraagd, waardoor ik uiteindelijk 19e werd. Weer iets geleerd. Achterblijvers finishen altijd 5 of 10 ronden voor rijders die rondes voor liggen. Toch in de top 20 van de eindklassering en daardoor mag ik straks in Alkmaar de doorstroomwedstrijd met de A-rijders mee.

Het was een zware maar leuke en leerzame week waarin ik goed gekoerst heb, al had er meer in gezeten. Ondertussen heb ik van school ook mooie cijfers terug gekregen (7,3 – 8,9 – 9,0 – 9,7 – 9,7 en een 10) en ben ik bezig een interessante afstudeerstage te vinden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.