Terugblik

Het schaatsseizoen zit er op. We trainen nu nog een paar weken door op de racefiets, op de skeelers en in de krachthal en dan is het een paar weken rust tot we weer beginnen. In welk team ik dan zit, dat weet ik nog niet.

Shorttrack speedskating

Dit was mijn laatste jaar als junior. Ik kan denk ik tevreden terugkijken op mijn juniorentijd en dit laatste schaatsseizoen. Ik heb met veel plezier en inzet mijn sport beoefend en steeds een stijgende lijn gehad in mijn prestaties. Ik begon dit seizoen met een hele degelijke Invitationcup, had wat pech op het NK, reed een goede Starclass en kan tevreden zijn over het WK junioren. Mijn medailles op de EK junioren waren een mooie afsluiting van mijn juniorentijd. Ik hoop dat ze ook een goed begin zijn van mijn weg naar de Olympische Spelen van 2018, die ik al jaren in het vizier heb.

NK shorttrack 2013 day 1

Ik wil aan het einde van dit seizoen iedereen bedanken die mij gesteund heeft. Dat zijn mijn ouders en zus (die zich overigens dit jaar ook enorm ontwikkeld heeft), andere mensen in mijn familie en omgeving, mijn gastgezin, Dave en de hele staf om onze ploeg en niet in de laatste plaats de leden van mijn Club van 100. Deze Club gaat de komende jaren steeds belangrijker voor me worden. Het lijkt er niet op dat ik een studie kan gaan volgen waarbij ik ook studiefinanciering krijg. Ik zit dus waarschijnlijk ook de komende jaren zonder inkomen en wel met extra kosten voor mijn sport.

 

meubeluniek  MeubelUniek in Meppel is er voor alle houtrestauraties en verzorgt ook cursussen houtbewerking. In de winkel alle gereedschappen en producten voor als je van hout houdt.
Hank Prinsen communicatie Met ruime ervaring in de profit en non profit sector ondersteunt Hank Prinsen bedrijven en organisaties met communicatie die richting geeft en verbindt.
Prinsen Giethoorn Hét adres in Giethoorn. Tankstation voor weg- en waterverkeer, flessengas, fietsverhuur en een ruim gesorteerde winkel inclusief drogisterij.
  Kruider woninginrichting Steenwijk. Tapijten, parketvloeren, pvc, marmoleum, gordijnen en zonweringen. Zodat u zich thuis voelt.
 Toyota van der Linde Steenwijk Autobedrijf van der Linde. Toyotadealer voor Steenwijk en verre omstreken. De nieuwste modellen, occasions, reparatie en onderhoud van alle merken. Service en kwaliteit staan bij ons voorop!
  Boatland, tussen Meppel en Wanneperveen is dealer van verschillende topmerken sportboten, sloepen en outboards. Verkoop nieuw en gebruikt, onderhoud, reparatie en verwarmde winterstalling.. Trailers en vele watersportartikelen. Hét watersportbedrijf van de regio en ver daarbuiten.

Ik ben dan ook heel blij dat bovenstaande bedrijven mijn ambities actief ondersteunen en me helpen het mogelijk te maken met volle inzet door te gaan richting Pyongchang 2018. Ik wil ze daar nogmaals heel erg voor bedanken en hoop dat zich nog meer mensen en/of bedrijven bij deze Club van 100 willen aansluiten. Want ook financieel ligt er nog steeds een hele uitdaging.

Naast de leden van de Club van 100 bedank ik dan ook Diederik van Cadomotus die me voor de indoortrainingen voordelig een skeelerframe bezorgde waar mijn shorttrackschoenen op passen, Lindenholz waar ik mijn gewone skeelerschoenen in de oven mocht doen, Schaatshuis de Bierkaai die me Atomic Whip indoor skeelerwielen kon leveren en me daarop korting gaf,  en Jan Bralten Sport die me korting gaf op schoenen voor de krachttrainingen.

De komende weken heb ik meer tijd voor de focusopleiding Duurzaam Produceren die ik met steun van NOC*NSF aan de Open Universiteit  aan het volgen ben. Ik heb het examen voor de eerste module al aangevraagd. Ondertussen helpt de KNSB me te zoeken naar studiemogelijkheden voor volgend jaar. Mogelijk dat ik internetcolleges in de USA ga volgen en daar examens over ga maken, maar daar zijn we nog niet uit. Omdat mijn  gastouders in Heerenveen, Ans en Roel, deze zomer stoppen met gastgezin te zijn, ga ik waarschijnlijk verhuizen naar een appartement in de serviceflat naast Thialf. Kortom: er liggen de nodige nieuwe stappen voor me en ik zal er alles aan doen om de aansluiting bij de senioren snel te maken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.