Surfplank

Vorig weekend heb ik via Marktplaats een mooi F2 SX medium 100 l. slalomboard gekocht. Ik heb hem met mijn vader opgehaald uit Almere. Hij bleek van een bekende windsurfster te zijn, dus dan moet is vast een goede keuze :-).  Deze week hebben we in Steenwijk een set bijeen gezocht van mast, giek, twee zeilen en mastverlenger met voet. De zeilen zijn gebruikt maar nog erg mooi:  een Gunsails 7,2 m2 en een Hotsails 5,8 m2. De mast was een nieuwe Simmer Style met gedeeltelijk carbon. Ook de verlenger was nieuw en de giek was bijna nieuw. Mooi spul voor een heel nette prijs dus ik ben prima geslaagd bij Andreas Keller.

wpid-20140422_180938.jpg

Donderdag had ik nog een skeelertraining in Nijeveen, met het Jong Oranje inline team.  Die ging wel lekker. Vrijdag waaide het een dikke kracht drie met uitschieters naar vier uit het oosten. Dus ben ik mijn nieuwe spul gaan proberen. Mijn vader had de oude surfkar weer helemaal klaar gemaakt met nieuwe verlichting en zo. We hebben het spul naar de boot gereden en zijn toen naar het surfstrand van Camping de Hof gevaren. Dat is een mooie plek bij oostenwind en Jan Marc heeft me nog wat tips gegeven voor het optuigen.

Het was even wennen. Ik moet de waterstart nog goed leren en het zeil optrekken op een semisinker is best lastig. Maar het ging steeds beter. Op het eind heeft mijn vader het ook nog even geprobeerd. De wind was een beetje vlagerig maar bij een goede vlaag kon hij er prima uit komen. Voor een eerste keer een geslaagde test van mijn nieuwe materiaal. Nu is alles weer opgeruimd en gedroogd.

Gister heb ik nog 87 km. gefietst (een mooie route door Wieden en Weerribben die ik met de GoPro heb vastgelegd) en vandaag werk ik bij opa en oma. Ik hoef morgen geen bijles te geven op het CTO in Heerenveen want het is vakantie. En ik zal straks even kijken wat er voor mij op het trainingsschema staat.

1 ping

  1. […] « Surfplank […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.