Steinach 2014

Vorige week zijn wij met wintersport naar ons vaste adres Steinach am Brenner geweest. Ik heb geen wedstrijden meer en daarom mocht ik van Dave een weekje met mijn ouders en Anke mee. Het is alweer een paar jaar geleden dat we met zijn allen tegelijk konden skiën dus ik ben erg blij dat het mocht.

We zijn op vrijdag heen gereden en vandaag weer thuis gekomen. Het was mooi weer met perfecte sneeuw en we hebben dus hele lange dagen op de piste gemaakt. Elke dag stonden we om half 9 bij de lift, gingen we als allereersten naar de 2000 meter en de Hochsonnlift en gingen we met de laatsten weer het dal in.

Ik had van Hansi nog een paar technische tips gekregen waar ik op heb proberen te letten. Als laatste heeft hij gezegd dat ik ietsje minder diep moet zitten. Dan kan ik ook nog iets naar beneden veren als er een bult in de piste zit. Altijd leuk om steeds weer tips te krijgen om op te letten zodat ik ook op de ski’s steeds beter word.

Ik ski met veel druk dus mijn benen hebben deze week geen training gemist. Vanmiddag had mijn team een technische relaytraining dus ben ik vanmiddag weer naar Heerenveen gegaan om weer lekker in de schaatsbeweging terug te komen. Vanavond ben ik weer gewoon thuis in Wanneperveen. Morgen ga ik weer aan m’n inhoud werken door op de racefiets terug naar Heerenveen te gaan voor een nieuwe trainingsweek. Nog drie weken en dan zit het ijsseizoen er op.

We hebben in Oostenrijk via de livestream nog wat shorttrack op de Olympische Spelen kunnen zien. Mooi dat veel mensen hebben kunnen zien hoe mooi de sport is en hoe Jorien, Sjinkie en de anderen ons weer een stukje beter op de kaart hebben gezet. Jammer van de heren relayfinale waar de starter verzuimde de wedstrijd af te fluiten. Daarmee deed hij de sport, de sporters en de kijkers tekort. Ik hoop dat ik over 4 jaar in Korea mee kan helpen revanche te nemen.

Tijdens onze vakantie was ook de KNSB cupfinale. Niemand van ons team is in Den Haag gaan rijden omdat deze baan bekend staat als onveilig. Het is jammer dat daarmee meteen je eindklassement weg is. Ook voor mijn zus Anke die er na vijf wedstrijden goed voor stond, is het jammer dat ze de finale in de voorjaarsvakantie plannen. Misschien is het toch leuker en geeft het een beter beeld van de verhoudingen in de competitie als ze voortaan gewoon weer de best 5 van 6 laten tellen voor het eindklassement.

1 ping

  1. […] op de vrijdag voor de krokusvakantie een studiedag gepland zodat we die vrijdag al heen konden. Mark mocht ook mee dus we konden eindelijk weer eens samen skiën. Eleni en Malène waren er ook. En mijn tante met […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.