Starclass Nottingham

Na het NK hadden we maandag een rustdag en dinsdag zijn we naar Papendal vertrokken voor een trainingskamp met mountainbiken en baanwielrennen. Dat zou t/m donderdag zijn maar ik hoorde toen ook dat ik het weekend van vrijdag 9 t/m zondag 11 januari de Starclass in Nottingham zou rijden en ook de Worldcup in Dresden mag rijden. Vooral met dat laatste was ik natuurlijk erg blij. Ondanks alle pech op het NK is er kennelijk nog steeds vertrouwen op basis van mijn rijden en dat is fijn om te merken.

baanwielrennen

Ik ging dus al op woensdagavond vanuit Papendal naar Heerenveen en donderdagochtend weer in alle vroegte naar Schiphol. Het mountainbiken was leuk en het baanwielrenner s trouwens erg gaaf om te doen!

In Nottingham begonnen we met de 1500 meter. Ik reed wel lekker maar liep in de halve finale tegen een Penalty aan. Het was weer zo’n wazige P die ik zelf niet zie en m’n coach ook niet begrijpt. Ik heb liever een dikke P voor een actie die helemaal de mist in gaat dan dit soort wazige beslissingen waar niemand wat aan heeft. Maar goed, tegenwoordig mag je na een P niet meer rijden op die afstand dus de 1500 hield hier op.

Op de 500 meter ging het wel lekker. Ik had in de heat nog een leuke inhaalactie buitenom en binnendoor en dat maakt voor mijn zo’n rit weer extra leuk. Hieronder een filmpje met de tablet van Freya vanaf de livestream.

Ook in de kwartfinale ging ik door en reed ik zowaar nog een PR. De halve finale was een lastige en het werd dus een B-finale.  Ik lag op twee en toen ik ‘m wijd wilde opzetten om een aanval op de kop te plaatsen, kwam Dennis onderdoor. We haalden daarna allebei nog de koploper in maar Dennis bleef voor me dus werd ik tweede in de rit en zesde op de kortste afstand. Hier weer een filmpje met de mobiel van m’n vader vanaf de livestream:

De heat 1000 meter was er één om snel te vergeten. In principe een makkie maar toen ik in de tweede helft van de race iemand op mijn gemak wilde inhalen, prikte ik in het ijs en kwam ik ten val. Ik stond snel weer maar de tijd was te kort om opnieuw in te halen. Ik had het geluk dat het een snelle rit was dus ging toch als snelste derde door. De volgende rit werd daardoor een lastige. Ik trok ‘m op kop aan maar in de laatste ronde kwamen er twee Britten onderdoor maar weer lukte het op basis van tijdsnelste derde door te dringen tot de volgende ronde: de halve finales. Met winst in de semifinal haalde ik de A-finale waarin we door twee toevoegingen met 6 man startten. Ik reed lekker en tactisch zoals ik had gepland tot ik in de strijd om plek 1 of 2 op een blokje stapte. Maar ik neem het goede gevoel mee uit Nottingham en daar ging het me om.

Komende weken trainen we lekker door, wil ik wat aan school doen en ik heb tijd gevonden om bij Lindenholz mijn nieuwe racefiets op maat te laten maken. Hij is heel mooi geworden! Woensdagavond ga ik naar het Sportgala Steenwijkerland waar ik genomineerd ben voor Sportman van het jaar 2014. En natuurlijk ga ik ook het EK in Dordrecht kijken. Daarna hoop ik in Dresden te laten zien wat ik in huis heb en dan hopelijk een keer zonder bijzonderheden gewoon lekker rijden en daarna zien wat er dit seizoen nog voor mij te racen valt. Ik heb dit jaar niet ze heel veel races gereden ten opzichte van voorgaande jaren en heb soms het gevoel dat ik daardoor wat wedstrijdscherpte mis. Daarom heb ik Nottingham vooral ook gebruikt om wat dingen te proberen. Met het klassement was ik niet echt bezig.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.