Starclass Hasselt

Dit weekend was de Starclass in Hasselt (België). Ik reed wel lekker. Op elke afstand haalde ik de A-finale en het podium. Tot de laatste afstand bleef het spannend en uiteindelijk werd ik derde.

In de halve finale 1500 meter reed ik de laatste vier ronden op kop maar het was erg zwaar ijs en op de streep werd ik nog geklopt. Wel door naar de A-finale. In deze rit kreeg ik van iemand een klap in mijn gezicht waardoor ik terug viel naar een vijfde plek in de race. In de laatste ronden lukte het om me weer naar voren te werken. Ik werd uiteindelijk tweede achter Roberto Pukitis.

Ook op de 500 meter haalde ik de A-finale. In die rit moest ik vanaf positie vier starten. Het lukt me om in te halen en ik werd nu tweede achter Mathias Vosté. Na twee afstanden had ik de leiding in het tussenklassement maar we zaten erg dicht bij elkaar.  De 1000 meter zou dus het eindklassement gaan bepalen.

141206_500m-StarclassHasselt_GabyDeckmyn

Podium 500 meter. Foto: Gaby Deckmyn

Tijdens de halve finale van de middenafstand werd ik onderuit gehaald. Farell kreeg hiervoor een Penalty en ik kreeg een advancement naar de A-finale. Hierin werden de laatste finalepunten verdeeld. Ik werd in deze rit derde achter Roberto en Mathias en dat was ook meteen het eindklassement.

141206_Overall-StarclassHasselt_YDS-shorttrack-Hasselt

Eindklassement heren senior. Matthias, Roberto en ik. Foto: YDS shorttrack Hasselt

Ik heb dit weekend wel lekker gereden en ik hoop dat het een in Seoul ook zo goed gaat. Van 19 tot en met 21 december rijd ik daar de Worldcup.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.