Starclass Hasselt

Dit weekend was de tweede Starclass wedstrijd in Hasselt (België). We vertrokken op vrijdagochtend vroeg uit Heerenveen en ’s middags begonnen we met de 1500 meter.

Ik plaatste me vrij makkelijk voor de halve finale. De rit bood prima uitzicht op de A-finale. In de halve finale had ik een inhaalactie binnendoor van helemaal achter naar helemaal vooraan toen de voorste ineens opzij stapte waardoor ik tegen hem aan kwam. Ik ging als tweede over de streep maar kreeg een Penalty. Daardoor werd ik terug gezet naar de C-finale. Deze won ik maar een dertiende plek op deze afstand was een slecht begin.

Op de 500 meter ging het beter. Ik had een zware halve finale maar wist vanaf startpositie drie de rit zelfs te winnen. Ook de A-finale won ik dus dat was goed voor het klassement. Na twee afstanden stond ik derde.

 

Eerste plek op de 500 meter in Hasselt. Itzhak tweede, Billy Simms derde. Foto: Vincent de Cleer / www.skatingsisters.eu

 

Ook op de 1000 meter plaatste ik me zonder problemen voor de A-finale. Hierin werd ik tweede. Daarmee schoof ik ook in het klassement een plekje op. Met mijn vierde plek in Dresden en de tweede plaatst in Hasselt sta ik nu tweede overall in de Starclass competitie. Ik ben hiermee geplaatst voor het EK net als de andere jongens. Ik heb begrepen dat we daarom niet naar Albertville gaan voor de laatste Starclass wedstrijd.

Morgen hebben we rustdag. Daarna beginnen de trainingen weer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.