Starclass Hasselt

Dit weekend was de Starclass in Hasselt. Ik reed goed maar ook deze keer ontkwam ik niet aan pech. Op de 1500 meter wilde ik in de halve finale een actie maken toen een ander dat ook net wilde doen. We botsten en zo miste ik de A-finale. Ik won wel de B-finale.

Op de 500 meter ging het goed. Ik haalde de A-finale en startte op positie 3. Bij het ingaan van de laatste rond lag ik op kop, maar ik had een kleine misslag bij het uitkomen van de voorlaatste bocht. Op de foto lijkt het of ik net met de schoen op het ijs kom. Hierdoor kwam Matthias toch nog onderdoor en werd ik tweede.

Voorlaatste bocht A-final 500 m. starclass Hasselt.

Op de 1000 meter won ik makkelijk mijn rit in de heats en in de kwartfinale reed ik ook makkelijk weg. Maar kort voor het eind kwam ik met de schoen aan het ijs en viel ik. Dat was flink balen als je daardoor al zo vroeg wordt uitgeschakeld. Ik won daarna wel m’n halve finalerit en de C-finale, maar dan gaat het eigenlijk nergens meer om.

Starclass Hasselt 2011
Komende week wil ik nog eens goed naar mijn buizen kijken; of ze hoger of schuiner moeten want het is zonde om zo punten te laten liggen. Toch was ik nog vijfde in Hasselt en ik sta in de Starclass nu zesde. In Grenoble proberen nog wat hogerop te komen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.