Starclass Grenoble

Ik ben weer thuis van de laatste Starclasswedstrijd dit seizoen, in Grenoble. Het was een raar wedstrijdweekend. Belangrijkste is dat ik me heb geplaatst voor het EK junioren. Dat is half maart in Roemenië.

Omdat Dave met Suzanne en Aafke naar de Jeugd Olympische Spelen is, ging Wim met ons mee. Ik ben samen met Joris en Reid met hem mee gereden naar Zestienhoven in Rotterdam. Gewest Zuid Holland vloog ook met ons mee naar Grenoble. Toen het vliegtuig bijna geland was, maakte de piloot een doorstart (zie onderstaande video) en vlogen we naar Lyon. Daar moesten we wachten op een bus naar het vliegveld van Grenoble en van daar weer naar het hotel. We waren dus lang onderweg.

Het toernooi was erg rommelig. Er zaten meer barsten en scheuren in het ijs dan ’s winters in de natuurroute achter ons huis, ritten werden steeds veranderd (tot op het allerlaatste moment) en door het eten was een aantal rijders ziek geworden.

Het begon al op de 1500 meter. Ik reed gewoon rustig m’n heat en ineens reed ik in een barst. Doordat ik viel, was ik niet door naar de volgende ronde. Daarin kregen veel rijders een Penalty waardoor ik toch nog de B-finale kon rijden. Deze won ik en ik was dus zevende.

In Grenoble meer barsten in het ijs dan in natuurijs achter ons huis!

De 500 meter ging goed. Ik haalde de A-finale waarin ik derde werd en mooi finalepunten pakte. Daarna kwam de 1000 meter. Ook op deze afstand haalde ik de A-finale. Toen een Franse rijder de aanval plaatste, ging ik er achter aan. Toen ik bij ‘m kwam wilde ik binnendoor inhalen maar ik was te laat. Ik had beter een bocht kunnen wachten of buitenom mijn snelheid houden maar nu kreeg ik de Penalty. Ik was dus vierde en kreeg geen finalepunten. In het eindklassement had ik met finalepunten nog tweede of derde kunnen worden, maar nu werd ik zesde.

In Milaan en Hasselt had ik ook wat punten laten liggen, maar uiteindelijk ben ik zevende in de hele competitie geworden en daarmee geplaatst voor het EK junioren. Dus ben ik toch tevreden!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.