Starclass Dresden

Dit weekend was de eerste Starclass wedstrijd in Dresden. Ik heb goed gereden en ook weer wat dingen geleerd waarop ik me nog kan verbeteren. Technisch liep het lekker. Tactisch kan ik het soms nog iets slimmer spelen, al is het soms lastig harde keuzes te maken als je met twee teamgenoten in de A-finale staat. In mijn laatste rit (A-finale 1000 meter) had ik nog tweede in het eindklassement kunnen worden, maar dat liep allemaal een beetje ingewikkeld.

Starclass Dresden 2012 day 1

A-finale 1500 meter

Op de 1500 meter hadden we een moeizame semifinale met veel rare acties. Het ene moment lag je tweede, het andere moment vijfde. Na een mooie inhaalactie gaf ik teveel ruimte weg waardoor ik opnieuw achterop kwam. Uiteindelijk toch de A-finale gehaald waarin we (met Dennis en Itzhak) met drie Nederlanders stonden. We mochten elkaar niet de baan uit rijden. Misschien had ik anders Dennis wel geblocked toen ik ‘m binnendoor zag komen maar je weet ook niet wat er dan gebeurt. Uiteindelijk werd ik vierde op deze afstand.

Ook op de 500 meter haalde ik de A-finale. Ik finishte als derde achter Itzhak en Matthias en net voor Schubert. Voor het eerst onder de 43 seconden met een nieuw PR van 42,952. Hier een filmpje van deze rit:

en vanaf de andere kant: (dank aan Vincent de Cleer)

Daarna kwam de 1000 meter waarin ik opnieuw de A-finale bereikte. De rit verliep nogal bizar. Christoph Schubert viel al in de tweede ronde. Bij het ingaan van de laatste ronde lag ik op de eerste plek voor Matthias en Dennis. In die finishvolgorde zou ik oprukken van de vierde naar de tweede plek in het eindklassement.

Starclass Dresden 2012 day 3

A-finale 1000 meter

Door een inhaalactie van Matthias in de voorlaatste bocht kwamen ik en Dennis te vallen. We stonden allebei meteen weer op en reden de laatste halve ronde naar de finish. Dennis was bij zijn val een stuk verder het rechte eind op gegleden en finishte daardoor voor mij. Schubert had na zijn val nog aardig had door gereden en finishte ongeveer drie seconden later. Matthias kreeg een Penalty waardoor Dennis eerste werd, ik tweede en Christoph derde.

Hier een filmpje van de A finale 1000 meter:

In het eindklassement heb ik precies evenveel punten als Schubert, waardoor het onderling resultaat op de langste afstand de doorslag geeft. In de eindklassering dus een vierde plek achter Itzhak, Dennis Visser en Christoph.

Starclass Dresden 2012 day 3

Starclass Dresden 2012 day 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een mooi weekend waarin ik lekker gereden heb en weer veel geleerd. Volgend weekend schaatsen we de Alta Valtellina Trophy in Bormio. Vanochtend hebben we rust en vanmiddag pakken we de draad weer op met een langebaantraining

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.