Starclass Bozano

Dit weekend was de eerste Starclass wedstrijd van deze winter in Bolzano. Ik kon met Phil meerijden tot Schiphol. Daarna vlogen we naar Milaan en gingen we met busjes naar Bolzano. We waren verdeeld over drie hotels, wat niet echt handig was. Adwin en ik moesten vanaf het hotel vijf minuten met de trein naar de ijshal.

=319

Op de 1500 meter hadden we op vrijdagavond alleen een halve en hele finale. Mijn halve finale was een onrustige rit en de scheidrechters hadden ergens een Penalty in gezien. Ik reed dus C finale. Deze won ik vrij makkelijk maar voor het klassement zette dat geen zoden aan de dijk. Wij bleken ook nog een ronde te weinig gereden te hebben waardoor we geen tijd kregen. Dat was wel jammer want met nog 9 of 10 seconden erbij had ik toch nog een PR mogen noteren. Het was vooral een lange avond. Het programma liep al een uur achter  toen we begonnen en tussendoor ging ook de Zamboni nog stuk waardoor er een wak in het ijs kwam dat gerepareerd moest worden.

_445

Op de tweede dag reden we de 500 meter. Ik was maar net op tijd voor het inrijden want de trein die we zouden nemen die ging gewoon niet. De heats waren niet al te moeilijk maar daarna had ik een lastige halve finale  vanaf positie vier. Twee Italiaanse rijders namen elkaar echter mee in een val dus ik hoefde er alleen nog maar omheen te sturen om de A-finale te halen. Hierin stonden we met drie Nederlanders en een Italiaan. Ik startte weer vanaf positie vier maar wist bij het uitkomen van de eerste bocht meteen naar de tweede plek op te rukken. Na de volgende bocht kon ik Itzhak niet meer blokken waarna ook Adwin nog onderdoor dook. Hij ging echter onderuit en nam mij mee de kussens in. Ik kon me daardoor niet meer in de strijd mengen maar met het brons was ik ook wel redelijk tevreden. Daarna reed ik nog een makkelijke heat 1000 meter en zat het er op voor de zaterdag. Adwin had helaas zijn schouder geblesseerd op het slechte ijs van Bolzano en is daarna niet meer gestart. Hopelijk valt het mee.

=121

Op zondag ging de trein weer niet waardoor ik maar nét op tijd was voor het inrijden. Hierna ging de halve finale 1000 meter ook vrij eenvoudig waardoor ik weer in de A-finale stond. Dit werd een pittige rit. Net voor het einde lag ik nog mooi op de tweede plek maar door een missertje bij het uitkomen van de bocht moest ik Itzhak onderdoor laten komen. Weer brons dus en vierde in de eindklassering. Ik ben geen junior meer dus van het klassement hangt geen plaatsing voor een EK junioren meer af. Ik zie de Starclass vooral als mooie oefenwedstrijden om dingen te proberen en ben wel redelijk tevreden met mijn ritten en het resultaat.

=334

Na de wedstrijd zijn we in busjes naar Milaan gereden, naar Schiphol gevlogen en tegen middernacht zette Phil me in Heerenveen af. Mijn schaatsen zijn met mijn ouders in de auto mee zodat ik die niet voor het vliegtuig uit elkaar hoef te halen. Anke heeft ook een goede Starclass gereden met een A finale op de 1500 meter en een B finale 500.

2 pings

  1. […] « Starclass Bozano […]

  2. […] de sites van Mark en Anke staan uitgebreidere verslagen van de wedstrijden en alles er om […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.