Spektakel van Steenwijk

Ik had dit jaar een wildcard gekregen voor de profronde het “Spektakel van Steenwijk”.  Een leuke kans om zo’n grote ronde een keer mee te maken. Als Sportman van het jaar van Steenwijkerland mocht ik eerst een ereronde mee achterin de cabrio en daarna gingen we van start.

Mark Spektakel van Steenwijk

Al vroeg was ik met een klein groepje los en wist ik zelfs de eerste premiesprint te winnen voor Dylan Groenewegen. Dat was best cool om een keer te kunnen te doen en zeker geen afgesproken werk. Voor de statistieken; ik trapte toen 1826 Watt.

Foto met dank aan (c) Wilbert Bijzitter

De tweede sprint hield Dylan me wat beter in de gaten en werd ik tweede achter hem. Toch ook geen schande dacht ik zo.

Mark Spektakel van Steenwijk

Daarna werd ons groepje teruggepakt door het peloton en waren er wat ontsnappingen. Ik reed actief mee in de koers en het ging wel lekker.

Mark Spektakel van Steenwijk

Bij de laatste, beslissende ontsnapping zat ik er niet bij en ik finishte zo’n 14 ronden later voor in het peloton. Dylan Groenewegen won de koers voor Fabio Jacobsen en Tom Jelte Slagter. Ik zelf werd uiteindelijk 14e.

Het was een mooi evenement om aan deel te mogen nemen en ik vind het leuk dat ik het thuispubliek een keer kon laten zien dat ik na het shorttracken ook wel aardig kan wielrennen.

Videolinkjes:
Mandemol video
Podium TV

PS, ik heb vorige week ook nog een heerlijke avond op de waterskibaan van Wanneperveen doorgebracht met mijn ouders en Freya. Een heerlijk verfrissende bezigheid tijdens de hittegolf.

Mark wakeboarden

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.