Seizoenstart

KNSB cup

Na een zomer vol mooie trainingskampen, is nu het shorttrackseizoen begonnen.


Vorige week hadden we de eerste KNSB cup over 1000 meter in Thialf. Er reden veel buitenlanders mee die in Nederland trainen, dus het niveau in de A- en B-divisie lag erg hoog. Ik reed me wel lekker naar de A-finale.

Mark KNSBcup 1

Deze werd vlak voor het eind na een valpartij afgefloten. Na de tweede start moest ik uitwijken voor een gevallen rijder waarna het te zwaar was om het gat voor me dicht te rijden. Uiteindelijk werd ik derde. Daar ben ik best tevreden mee.

Invitationcup

Dit weekend was de International Invitationcup. Ik verscheen vol vertrouwen aan de start want in de trainingen en de KNSB cup ging het lekker. Helaas liep het wat anders dan gepland. Op de 1500 meter reed ik in een sterke heat waarin ik in het begin iets te veel krachten heb gebruikt om me direct te kwalificeren. In de herkansing kwam ik in de laatste ronden buitenom naar voren min de overtuiging dat ik deze rit kon winnen. Toen kreeg ik van opzij een beuk en werd ik gehaakt. Dat kostte me de halve finale 1500 meter.

Mark Invitationcup 2017

Op de 500 meter had ik een zware eerste loting. Tot mijn eigen verbazing reed ik vanaf de vierde startpositie als eerste de bocht in. Ik kon echter niet verhinderen dat ik in de volgende ronden gepasseerd werd door Sjinkie Knegt en Vlad Bykanov. Er gingen van alle ritten ook twee tijdsnelste derden door en op die manier bereikte ik toch rechtstreeks de kwartfinales.

In die rit reed ik halverwege op de tweede plek achter een Pool toen we in de tweede heft van de bocht ineens allebei tegelijk zomaar onderuit gingen. Blijkbaar was er een zwakke plek of beschadiging in het ijs, maar zoiets kost je wel je kwartfinale. Flink balen dus,

Op de 1000 werd ik in de laatste bocht op de tweede positie onderuit gereden door een Brit. Die kreeg hiervoor een Penalty en ik kreeg een toevoeging. In de rit die volgde werd ik onderuit gereden terwijl ik buitenom inhaalde. Ik kreeg een Penalty die ik zelf eerlijk gezegd niet begrijp. De relay liep verder wel goed.

Mark Invitationcup 2017 day 2

Vorig jaar kostte een slechte Invitationcup me de helft van het seizoen. Dit jaar hebben gelukkig een eerlijker systeem, met een kwalificatietoernooi zonder buitenlandse invloeden. Al werken de resultaten van vorig jaar ook door, waardoor ik nu toch al op achterstand aan het seizoen begin. Het moet over twee weken maar gebeuren dan. Vorige week reed ik een sterke KNSB cup dus ik weet dat het er in zit.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.