Seizoenstart

Na een zomer van hard trainen (later meer)  zijn we weer begonnen met het wedstrijdseizoen. Ik reed in Leeuwarden de KNSB cup en haalde met winst in de eerste rit en een toevoeging in de tweede rit de A-finale. Daarin wilde ik eens proberen om in een rit van achteruit steeds posities te winnen, maar door een valpartij voor me, moest ik vol in de rem en dan houdt het op. Toch heb er ik wel een goed gevoel over want ik reed wel lekker. En de nieuwe helm die ik mocht testen en de nieuwe schoenen van Kip die Jeroen nog nabewerkt had, zaten ook lekker.
Mark KNSBcup 1

Volgend weekend is de Invitation Cup in Leeuwarden, dus dan begint het echte werk. Bij de ploegenpresentatie van vorige week sprak ik daarover met een verslaggever van De Stentor. Dit is het artikel wat daarop volgde:

161001_stentor_mark

Deze zomer hadden we dus hard getraind. We hadden trainingsweken in de Ardennen, in Frankrijk, in Inzell en Cecine Italië, en we hebben meegedaan aan de Alpentrophy mountainbike in Oostenrijk. Allemaal mooie kampen en bij het mountainbiken ging het zelfs nog best goed voor het klassement. Ik was van plan daar ook nog wat blogs over te schrijven maar ik had het te druk met trainen en heb tussendoor ook nog veel voor mijn studie gedaan. Ik heb het tweede jaar Werktuigbouw nagenoeg afgerond dus komen nu de stages. Omdat ik door de sport mij studie rond de trainingen vanuit huis moet doen en weinig tijd heb om naar school of een stage-adres te kunnen, mag ik nu in plaats van mijn eerste stage een pre-master of minor (???) toegepaste wiskunde doen. Ik ben erg blij dat de school en de leraren zo goed meewerken om mijn studie naast de sport mogelijk te maken.

Alpen Tour Trophy 2016 🚵🐖 #ATT #ShorttrackNL #mountainbiking #atb #650b #cycling #stravaproveit

Een foto die is geplaatst door Mark Prinsen (@mark.prinsen) op

Tussendoor ben ik deze zomer ook nog een paar daagjes met Freya op vakantie geweest naar Duitsland en heb ik een enkele keer gesurft en gewaterskied. Ik heb ook een tweede midddagcursus kitesurfen gevolgd, en dat ging erg goed. Omdat een kite veel makkelijker mee te nemen is dan surfplanken, heb ik mijn surfset via Marktplaats verkocht en een gebruikte kitesurfset gekocht zodat ik dit volgend voorjaar na het schaatsen op kan pakken. Maar nu dus eerst het schaatsseizoen. Ik ga er alles aan doen om alle belangrijke wedstrijden en toernooien te mogen rijden en daar goed te presteren. Pyongchang kom steeds dichterbij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.