Ronde van Gorredijk

Gister was de ronde van Gorredijk; een koers voor elite en amateurs. Ik reed voor het eerst in het tenue van Cycling Team Fryslân waarvan ik in ieder geval de rest van dit seizoen deel mag uitmaken.

Mark in Gorredijk

Het parcours was behoorlijk stuiteren met klinkers en drempels. Ik startte op de laatste rij en ben langzaam naar voren gereden. Ook heb ik nog een premiesprint gewonnen. Daarna reden twee rijders weg. Ik zat er direct achter maar het was nog zo vroeg in de koers dat ik niet echt in een succesvolle ontsnapping geloofde. Verkeerde keuze dus, want deze twee rijders hebben uiteindelijk in de laatste ronde samen het zilver en goud verdeeld.

Mark koers Gorredijk

Op een gegeven moment ontstond er een achtervolgingsgroep van 10 renners met daarin een ploeggenoot van me, dus dan ga je op kop van het peloton het gat niet dicht proberen te rijden. Ik heb daarna de  koers in het peloton uitgereden. In de laatste bocht voor de streep kwam er nog iemand binnendoor zeilen en moest ik flink in de remmen om niet in de hekken te belanden. Ik kwam daarna net te kort om toch nog eerste van de pelotonsprint te worden, maar werd tweede, en daarmee 14e in het eindklassement. Weer een mooie wedstrijd en deze keer lekker dicht bij huis.

Mark in Gorredijk

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.