Oudjaar

Het is oudjaarsdag. Vanmorgen heb ik lekker getraind in Heerenveen. Ik ben nu weer thuis. Ondanks dat het oudjaarsavond is, ga ik vanavond op tijd naar bed. De komende week wordt een belangrijke week met de timetrials voor het WK junioren en het EK senioren op donderdag. Ook Anke mag mee doen aan de trials voor het WK junioren: leuk! Dan hebben we op 5 en 6 januari het NK shorttrack in Amsterdam.  Ik  wil er alles aan doen om goed te rijden. Omdat je als topsporter in een strak ritme zit en lang last houdt van een onderbroken nacht, ga ik dus op tijd naar bed.

Gisteren heb ik met mijn moeder een stukje gemountainbiked bij Havelte. Omdat mijn vader flink verkouden was, is hij dat uurtje met Dukky gaan wandelen op de hei. We hebben een nieuwe actioncamera van GoPro en die hebben we maar eens getest. Hieronder het filmpje op YouTube:

We hebben dit weekend met elkaar flink genoten van de prestaties van Jorien op het NK allround. Heel knap gedaan en toch geen echte verrassing. Als shorttrackers trainen we ook heel hard, en voor ons is techniek extra belangrijk. Maar je moet het toch maar doen dus petje af voor Jorien! Ik hoop dat deze prestaties van Jorien helpen dat het shorttrack bij het publiek, in de pers, bij de sponsoren en binnen de bond steeds meer de aandacht krijgt die het verdient.

Oudjaarsdag. Tijd voor een korte terugblik op 2012. Dit kalender jaar beslaat voor mij twee halve schaatsseizoenen.

Het begon met het NK waarop ik individueel brons won bij de heren junior B en met het senioren relayteam van ShorttrackclubThialf goud. Door de KNSB cupfinale in Groningen te winnen, verdiende ik genoeg punten om ondanks enkele gemiste wedstrijden ook brons te winnen in het eindklassement van de landelijke competitie.

NK shorttrack 2012 day 2

NK shorttrack 2012

Het EK junioren in Brasov was niet mijn toernooi, maar we wonnen wel zilver op de relay. Het WK junioren in Melbourne was een prachtige ervaring met een lange reis via China. Ik eindigde in de middenmoot en daar had nog wel iets meer in gezeten. Met de relay waren we kanshebber voor het podium. In de heats deden we relatief rustig aan en misten we op een fractie het Nederlands record. Door een val in de halve finales misten we de A-finale en werden we uiteindelijk zesde.

In de Starclass reed ik in 2012 een aantal mooie klasseringen. In Grenoble brons op de 500 meter, in Dresden brons op de 500 meter en zilver op de 1000 meter en in Hasselt goud op de 500 meter en zilver op de 1000. Ook hier had nog meer in gezeten, maar ik ben nog in de fase waarin ik kan leren en mezelf ontwikkelen tot een steeds betere rijder.

Starclass Dresden 2012 day 2

Starclass Dresden 2012

Ik hoop dat 2013 ook een mooi sportjaar gaat worden. Om te beginnen met de trials en het NK, dan de EK junioren in Italië (daarvoor ben ik al geplaatst) en hopelijk het WK junioren in Polen. In de aanloop van het nieuwe seizoen hoop ik op duidelijkheid rond mijn studiemogelijkheden. Ik richt me nog steeds met volle inzet op PyongChang 2018 maar wil daar niet staan zonder iets aan mijn studie te hebben gedaan. Ik hoop dat het lukt een studie werktuigbouw rond mijn sport te organiseren. Die wetenschap geeft rust en zekerheid en ik kan me dan vol blijven richten op 2018.

Ik wens iedereen, en in het bijzonder ook mijn Club van 100 (nieuwe leden blijven meer dan welkom) een hele fijne jaarwisseling en een heel goed 2013 toe!

PS: ik heb net gehoord dat ik behalve voor het Sportgala van Boom-pers in Meppel ook genomineerd ben voor Sportman 2012 bij het Sportgala van de gemeente Steenwijkerland! Duimen dus! 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.