Ontwikkelingen studie

Ik ben inmiddels begonnen met de focusopleiding Duurzaam Produceren aan de Open Universiteit. Dat is een opleiding van ongeveer 10 maanden die ik dankzij NOC*NSF mag volgen. Om te zorgen dat er na die opleiding een plan ligt waarmee ik richting de OS van 2018 naast mijn sport ook aan een echte technische studie kan werken, heeft de topsport counselor van de KNSB weer gezocht naar mogelijkheden.

Deze week hoorde ik dat er contact is met een opleiding om Werktuigbouw als contractonderwijs mogelijk te maken. Ze streven er naar dat ik nog voor de zomer kan beginnen. Dat is dan nog voordat het studieleenstelsel in gaat, maar het is me nog niet helemaal duidelijk of ik met contractonderwijs wel in aanmerking kom voor studiefinanciering. De club van 100 blijft in ieder geval belangrijk voor me om alles rond te krijgen tot Pyeongchang 2018.

Mark Bergisel

Hoe dan ook zijn het nu fijne berichten die er voor zorgen dat ik me weer vol op mijn sport en de focusopleiding kan richten zonder zorgen voor het seizoen hierna. Ik hoop dat de geslaagde Invitationcup het begin is van een succesvol seizoen.

Ook mijn zusje in goed aan haar shorttrackseizoen begonnen. Ze won het Herfsttoernooi en de Opening Games al. Binnenkort rijden we allebei de Starclass in Dresden en de eerste KNSB cup wedstrijden. Ik ga ook nog de Alta Valtelina Trophy in Bormio rijden. Het wedstrijdprogramma is te vinden op www.shorttrackonline.info.

Opening Games 2012

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.