NK shorttrack 2014

Zaterdag en zondag 4 en 5 januari was het NK shorttrack in Amsterdam. Overall ben ik zesde geworden. Als eerstejaars senior is dat denk ik netjes, al had er misschien ook nog wel iets meer in gezeten. Met het relayteam van shorttrackclub Thialf werden we Nederlands Kampioen.

Het toernooi begon met de 1500 meter. In de halve finale probeerde ik steeds tussen Sjinkie en Niels te rijden om een buffer te hebben naar achter. De eerste drie gingen door naar de A-finale. Maar Niels pakte steeds die tweede plek terug dus dat kostte me wel wat energie. Een aanval van Koen in de laatste ronden kon ik toen niet meer afslaan. Ik werd vierde en reed dus B-finale. Hierin pakte ik wel het maximaal aantal punten met winst van de tussensprint en de rit. Zevende dus op de 1500 meter.

Op de 500 meter kwam ik in de kwartfinale op startpositie 3 naast Niels en Daan te staan. Deze heren waren toch een maatje te groot, dus hier stopte het voor mij op de sprint. Ik werd 10e in het afstandsklassement.

Beter ging het op de 1000 meter. Op de middenafstand haalde ik de A-finale. Gezien de samenstelling van de rit, koos ik ervoor om vanaf de vierde positie te loeren op een goed moment om een plekje proberen te pakken, maar het ging erg hard en dat moment kwam niet. Dus een vierde plek op de 1000 meter.

Tot slot reden we een Superfinale over 3000 meter. Ik positioneerde me steeds mooi voorin maar toen de race ineens echt op stoom kwam, werd ik naar buiten gedrongen en moest ik achteraan aanpikken. De macht om nog een actie te maken, was uit de benen verdwenen. Ik werd vijfde in deze rit en werd uiteindelijk zesde overall. (filmpje HVHW)

Met het relayteam van Shorttrackclub Thialf werd ik samen met Sjinkie, Christiaan en Dennis Nederlands Kampioen bij de senioren (filmpje HVHW). Bij de dopingcontrole duurde het even voor ik kon plassen, dus we konden pas laat naar huis. Ik reed op twee dagen NK 3 x de 1500 meter, 2 x de 500 meter, 4 x de 1000 meter, 1 x de 3000 meter, een relay van 3000 en een relay van 5000 meter.

Ook Anke reed een goed NK. Ze zakte van de vierde naar de vijfde plek door een Penalty op de 1000 meter en werd ook Nederlands Kampioen op de relay bij de meisjes junioren.

Onderstaand het verslag van NOS Studio Sport. Ik schaats ook nog een paar keer door beeld.

4 pings

  1. […] Mark werd zesde overall. Ook hij werd Nederlands Kampioen op de relay. […]

  2. […] Mark werd zesde overall. Ook hij werd Nederlands Kampioen op de relay. […]

  3. […] podiumplaats op een NK hadden behaald. Anke en ik kregen beide de bloemen en een cheque voor onze gouden medailles op het NK van een goede week […]

  4. […] had ik een telefonisch interview met RTV Meppel. Dit n.a.v. de titel op de relay op het NK shorttrack. Dit interview staat inmiddels ook op […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.