NK shorttrack

Het NK shorttrack zit er weer op. Met het relayteam hebben we zilver gewonnen maar individueel kwam ik niet verder dan een vijfde plek bij de jongens A-junioren. Met de categorie rijden we samen met de senioren. In de heat 1500 meter maakte ik binnendoor een actie van achter naar voor terwijl Niels hetzelfde buitenom deed. Vooraan kwamen we elkaar weer tegen en klapte ik achterop Niels waardoor ik viel. Heel erg zonde want normaal was ik in die rit gewoon door en nu ben je uitgeschaatst op deze afstand. Omdat je daarna vanuit een slechte klassering ongunstig wordt ingedeeld in de ritten op de volgende afstanden, wordt het als junior tussen de senioren steeds moeilijker.

NK shorttrack 2013

Op de 500 meter had ik weer een ongelukkig moment. Ik lag tweede achter Itzhak en voelde achter me Jeroen en Chris aankomen. Ik ging versnellen om bij het uitkomen van de volgende bocht een aanval op de kop te plaatsen maar ik naderde Itzhak te snel waardoor onze schaatsen elkaar raakten en ik weer viel. Vanaf dat moment was mijn klassement bij de junioren definitief naar de knoppen.

Met de relay plaatsten we ons makkelijk voor de finale en daarin gingen we met een halve ronde voorsprong de laatste ronden in. Maar helaas ging iemand van ons team onderuit en restte ons het zilver. Da’s ook mooi maar ook wel weer jammer want we waren zo dicht bij goud.

Het was hoe dan ook een leerzaam toernooi met een goede sfeer en entourage in de hal en veel belangstelling van het publiek, dus goed voor onze mooie sport. Dinsdag beginnen we weer met een training en woensdag is de laatste dag van de trials voor het WK junioren. Daar ga ik me nu vol op richten.

Anke heeft trouwens erg goed gereden op het NK. Ze komt van alles net een beetje te kort om de dames van Jong Oranje echt partij te geven maar ze rijdt steeds beter en tactisch sterke, stabiele races met lef en initiatief. Ze werd knap vijfde in het eindklassement en won ook zilver op de relay. Ook zij rijdt woensdag de trials voor het WK junioren.

NK shorttrack 2013

Ik heb tijdens het NK mogen logeren bij teamgenoot René de Groot. Dank je!

 

2 pings

  1. […] in mijn prestaties. Ik begon dit seizoen met een hele degelijke Invitationcup, had wat pech op het NK, reed een goede Starclass en kan tevreden zijn over het WK junioren. Mijn medailles op de EK […]

  2. […] Het jaar begon in januari met trials en het NK shorttrack in Amsterdam. Voor Mark geen gelukkig NK; Anke reed juist boven verwachting. In zijn laatste jaar als junior verzekerde Mark zich voor het […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.