NK dag 1

Vandaag was de eerste dag van het NK shorttrack. De KNSB heeft ervoor gekozen om vandaag zoveel mogelijk heats en vroege finales te rijden en dan morgen alle A- en B-finales te doen. Op de 1500 meter reed ik wel lekker, maar een aanval op de tweede plek mislukte. Ik wilde hem opzetten tegen Rudy, maar toen ik wijd ging, kwam Dennis onderdoor. Dus moest ik eerst weer om Dennis heen en kwma ik tekort om Rudy nog te bedreigen. We waren onze rit te langzaam gestart dus ging ik ook niet als snelste derde door. Jammer maar met de 1500 meter was ik snel klaar.

De 500 meter ging goed. In de heats werd ik tweede achter Niels maar in de kwartfinale waren Sjinkie en Chris een maatje te groot. Ik werd kort achter hen derde met een nieuw PR in 43,715. Ook een verbetering van mijn limiet voor de WK junioren.

NK shorttrack 2012 day 2

Het beste ging het op de 1000 meter. Ik kwalificeerde in de heats (foto boven) rechtstreeks als tweede tussen Niels en Björn die met derde tijd door ging. In de kwartfinales gingen er geen snelste derden meer door en werd ik tweede achter Niels. De halve finale ging wel goed tegen Niels, Chris en Itzhak. We finishten binnen een halve seconde van elkaar. Mijn vierde plek brengt me in de B-finale die ik morgen rijd.

We reden met het A-team van Shorttrack Club Thialf ook de heats voor de relay. Samen met Sjinkie, Daan en Chris wonnen we deze heat, dus we rijden morgen ook A-finale van de relay.

Tot slot verwijs ik nog even naar mijn nominatie voor Sportman van het jaar van de Boom Pers in Meppel. U kunt nog steeds op mij stemmen door te mailen via de volgende link: KLIK HIER EN VERZEND. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.