NK 2015

Het NK zit erop. Het heeft me helaas niet gebracht wat ik me ervan had voorgesteld. Mijn toernooi kende twee ongelukkige momenten die door de jury bepaald niet in mijn voordeel werden uitgelegd.

NK shorttrack

Het eerste was in de halve finale op de 1500 meter. Ik lag mooi op de derde positie (kwalificatiepositie voor de A-finale) toen mijn rechterschaats van achter werd aangetikt door Itzhak die achter me naar buiten ging. Ik kwam uit balans en prikte met mijn punt in het ijs waarna ik viel. Door toedoen van een ander en buiten mijn schuld had ik op een toevoeging aan de A-finale gerekend maar de jury maakte geen gebruik van deze regeling.

Daarna reed ik een goede 500 meter waarin ik in de B-finale bij de start weer uit balans werd gebracht. Als ik was gevallen, was er waarschijnlijk opnieuw gestart maar in een reflex bleef ik in de benen en moest ik dus aan een inhaalrace beginnen. Ik liep nog wel flink in maar kwam niet verder dan een derde plek in de rit en dus een zevende op de sprintafstand.

NK shorttrack

Het tweede ongelukkige moment kwam in de kwartfinale van de 1000 meter. Ik zat kort voor het einde mooi achter Freek met Dylan achter me. Toen Dylan een aanval plaatste blockte ik hem netjes voor zover het mocht en liep ik in de buitenbocht met hem mee. Daarna tikte Dylan van achter mijn schaats aan en kwam hij uit balans. Volgens mij ging alles verder netjes maar toch gaf de jury mij een Penalty. Kansen op A- of B-finale en Superfinale verkeken dus een waardeloos klassement.

NK shorttrack

Wat wel mooi was, was de winst op de relay. Samen met Sjinkie, Daan, en Dennis wonnen we met ons clubteam van SC Thialf het goud op de aflossing. Ik had op dit NK graag wat meer laten zien maar helaas precies op de verkeerde momenten ongunstige jurybeslissingen. Nu kijken wat het seizoen me nog brengt en volgend seizoen proberen zo’n stap vooruit te maken dat ik daar niet meer afhankelijk van ben.

1 reactie

3 pings

    • Jprinsen op 5 januari 2015 om 19:01

    Mark,hou de moed erin.zolag je er plezier in heb.en jou kans komt wel.
    Ik blijf in je geloven. Gr.O Jan.

  1. […] « NK 2015 […]

  2. […] Anke vierde haar nieuwjaar in de USA en op afstand lazen we haar blogs mee. Begin januari was het NK shorttrack in Amsterdam. Mark reed best sterk maar de jury was hem met tenminste twee wazige beslissingen niet […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.