Massstart en Starclass

Vorige week was de Massstart finale in Thialf. Ik reed wel lekker maar het viel wat uit elkaar. Ik kwam in een groepje terecht waarmee ik graag de aansluiting naar de koplopers wilde maken, maar het leek erop dat ik de enige was die ervoor wilde rijden. Uiteindelijk werd ik 8e. Wel redelijk kapot kan ik melden.

Mark massstart Thialf

Later in de week vertrokken we naar Zweden voor een Starclass wedstrijd. We begonnen in Malmö met de 1500 meter. Ik wist me vrij makkelijk te plaatsen voor de A-finale.

Mark_Malmo_Jonas-Schön_02

Photocredits: thanks Jonas Schöne!

In de A-finale ben ik meteen op kop tempo gaan maken. Na 11 ronden raakte ik bij een verdedigende actie op de inhaalmanoeuvre van Itzhak snelheid kwijt. Toen kwam Dylan ook nog onderdoor maar die had eerder in de race een Penalty opgelopen. Dus werd het zilver. Het was een mooie rit. Leuk om te rijden.

wpid-fb_img_1448712714596.jpg

Photocredits: thanks Jonas Schöne!

Op de tweede dag reden we de 500 meter. De eerste rit won ik vrij makkelijk.De tweede rit ook maar blijkbaar meende de scheidsrechter een overtreding te zien dus kreeg ik een penalty. We hebben met meerdere mensen de rit nog een paar keer op video bekeken maar we zien het werkelijk niet.  In plaats van een A-finale werd het een D finale. Ik won deze rit met een snelle tijd (bijna een PR) maar helaas geen finalepunten.

Mark_Malmo_Jonas-Schön_01

Photocredits: Thanks Jonas Schöne

Jammer dat zo’n wazige scheidsrechtersbeslissing zo’n stempel op de competitie drukt, maar het belangrijkst voor mij is dat ik weer lekker en makkelijk rijd. Op de tweede dag reden we ook nog heats 1000 meter. Ik pakte met nog 5 ronden te gaan de kop en finishte als eerste.

Op de zondag gingen we verder met de 1000 meter. Ik won ook de kwartfinale en de halve finale dus reed de A-finale.Mijn plan was om als Nederlanders de buitenlanders te verslaan doordat ik de kop zou pakken en tempo zou maken zodra Dylan achter me zat.. Maar beide buitenlanders vielen dus zal Dylan in een zetel achter me en kon hij in alle rust positie kiezen om in de laatste ronde een inhaalactie te plaatsen. Zilver op de 1000 meter dus en daarmee brons op in het eindklassement.

Anke reed bij in Malmö bij de dames junioren/A-senioren. Ze was een beetje ziek en dat was te merken aan haar inhoud. Op de 1500 meter werd ze 20e  Op de 500 meter ging het beter. Ze werd 9e en reed zelfs een PR. Op de 1000 meter moest ze zich ziek afmelden voor de finale. In het eindklassement werd Anke 17e.

1 ping

  1. […] « Massstart en Starclass […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.