Marathonseizoen begonnen

De eerste marathons zijn weer gereden. In de eerste twee kreeg ik over het midden van de koers ontzettend last van mijn rug. Het werd harken en werken en met moeite achterin blijven hangen.  In Amsterdam werd ik ook nog eens onderuit gereden en was het zwaar om terug te komen.

Mark Marathon Amsterdam

In Den Haag ging te een tijd lang goed tot ook alles in de rug verkrampte. Niet hoe ik een koers wil schaatsen dus beide koersen moest ik afstappen.

Mark marathon Den Haag

Ik heb toen wat extra op lange duur in de schaatshouding getraind en in Deventer ging het al heel wat beter. Alleen wil ik alle rijders vriendelijk verzoeken de verpakking van eventuele gelletjes goed langs de zijkant van de baan weg te werken, en niet in de wedstrijdbaan te verliezen. Een paar ronden voor het eind stapte ik op zo’n plastic verpakking en dan ga je kansloos de kussens in. Erg jammer. We pakten met Chiel wel de eerste podiumplek van het seizoen.

In Heerenveen ging het gelukkig een stuk beter. Ik kon makkelijk mee rijden. We kregen twee rijders van Team ZiuZ in een kopgroep die een ronde op het peloton pakten. Daarvan reed Chiel naar het podium (2e). Ik zelf eindigde goed vooraan in de pelotonsprint. Nu m’n rug het weer houdt, kunnen we weer mooi gaan bouwen naar de volgende wedstrijden.

Mark marathon Thialf

Ondertussen gaat het goed in m’n nieuwe baan en ben ik nog een paar keer lekker wezen kitesurfen. De laatste keer samen met mijn vader op Workum. Hij heeft de slag ook aardig te pakken en via Marktplaats twee mooie F-one Bandits van 2018 gescoord. Hier op deze foto door mijn moeder zie je ons samen met nog een Bandit.

Kitesurfing Workum

(de onderste kite is m’n vader en de middelste ben ik)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.