KNSBcup5

Vandaag was mijn laatste wedstrijd van dit seizoen. De vijfde KNSBcup over 500 meter in Leeuwarden. De KNSBcupfinal in Den Haag sla ik net als mijn meeste teamgenoten over.

De heat won ik vrij eenvoudig en ook de halve finale won ik. Door een toevoeging stonden we met vijf rijders in de A-finale. Ik wilde een keer proberen om op kop het tempo laag te houden en door andere lijnen te rijden andere rijders achter me te houden. Dat lukte niet helemaal zoals gepland maar het was leuk en leerzaam om een keer te proberen en een derde plek vond ik ook wel prima.

In de relay was één rijder van ons team te laat. Die kreeg daarvoor een valse start en toen hij daarna ook echt vals startte, lagen we er uit. We moesten in het middengedeelte wachten. Misschien is het een idee om in dit soort gevallen het team dat niet mag starten van het ijs te halen. Het is met een relay al zo druk dat er maar één scheidsrechter op het ijs blijft . Misschien is het dan ook veiliger als het team dat niet mag starten, maar de heatbox gaat. Wel jammer dat ik geen relay mocht rijden want ik vind dat altijd een leuke afsluiting.

Verder reed Anke vandaag ook goed. Zij won de C-divisie. Op de terugweg hebben we bij mij thuis gegeten en toen zijn mijn ouders en Anke door gegaan naar huis.

Inmiddels staan er ook filmpjes van de races op YouTube:

1 ping

  1. […] is vandaag nog derde geworden in de A-divisie. Hij had denk ik beter gekund maar in de A-finale wilde hij iets nieuws […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.