KNSBcup Dordrecht

Gisteren was de eerste KNSBcup van het seizoen. We reden in Dordrecht de 1000 meter met de kwart- en halve finales over 777 meter. Net voor het weekend had ik op zoek naar de optimale afstelling nog een nieuwe ronding in de schaatsen gezet. Dat pakte in de eerste rit nog niet goed uit.

Ik reed in de eerste paar rondjes van startpositie 7 naar de tweede positie maar kon mijn kracht niet goed kwijt op het ijs. Het werd daardoor echt werken en zo kon ik niet doorschuiven naar de koppositie. Toen werd het flink dringen achter me en viel ik in het tweede deel van de laatste bocht. Ik baalde vreselijk want ik ben juist hard op zoek om precies die afstelling met het gevoel waarbij alles klopt weer terug te vinden.

Mark KNSB-cup 1 Dordrecht

In de tweede rit liep het ietsje beter maar nog steeds klopte het niet echt. Ik plaatste me wel vrij eenvoudig voor de C-finale. Voor de finalerit heeft Kip (Carpenter) mijn buizen nog gecontroleerd en toen bleek dat de bending er bijna uit was. Hij heeft dit verholpen en de C-finale liep meteen alweer een heel stuk beter. Ik bleef even op twee hangen, pakte de kop maar na een missslag kwam Jens nog onderdoor. Ik vond het allemaal wel prima want ik was vooral bezig het contact op het ijs te voelen. Ook in de relay voelde het alweer een stuk beter.  Mark KNSB-cup 1 Dordrecht

Het is nu nog twee weken voor de Invitationcup. Deze week ga ik de afstelling van mijn ijzers verder verfijnen om mijn kracht optimaal op het ijs te kunnen krijgen. Ik heb deze zomer goed getraind. Ik voel me erg sterk en ben topfit. Dit  is dus nog het enige dat moet gebeuren om een goede Invitationcup te rijden.

Anke reed trouwens prima in Dordrecht. Doordat ze vorig jaar geen tijden op BeNeLux ijs had gereden, startte ze in de D-divisie maar hierin werd ze wel keurig tweede.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.