Kiten en koersen

Mijn stage bij ZiuZ zit erop. Het was een mooie opdracht in een leuk bedrijf. En ik ben weer een stapje verder in mijn studie Werktuigbouwkunde. Nu vakantie!

Mark kitesurfen

Twee weken geleden ben ik een heerlijke middag aan het kitesurfen geweest. Het waaide lekker stevig op de Beulaker en daarna hebben we nog een mooi rondje gevaren. Verder heb ik getraind met de nieuwe marathonploeg. Op skeelers door Friesland en op de racefiets rond Arnhem. De ploeg wordt dit najaar gepresenteerd. Zie linkje in de echter kolom van deze site. Ik heb er zin in!

Mark kitesurfen

Verder heb ik nog een paar mooie koersen gereden. In Nieuw Roden moest ik achterin starten en ging het meteen volle bak op de kant.  Er vielen veel gaten in het peloton en vervolgens reden we ruim een uur waaiers in de achtervolging. Ik zat te ver van achteren door de laatste haakse bocht (+-20e), maar ik kon nog naar voren rijden tot plek 5 (3e vh peloton).

In Nijeveen begon ik rustig, zat ik er daarna goed bij toen het peloton brak en wist ik met nog 7 anderen naar twee koplopers toe te rijden. Met deze 10 (later 9) reden we daarna steeds verder bij het peloton weg. In de laatste twee ronden sprongen er drie weg en ze bleven vooruit.

Mark omloop van Nijeveen

Ik begon te vroeg aan de de eindsprint waardoor die niet helemaal uit de verf kwam. Maar het was een mooie koers en met een 9e plek in dit veld kan ik wel tevreden zijn. Onderweg had ik ook nog een eerste en derde premiesprint.

Mark omloop van Nijeveen

Een dag later reed ik de Lus van Roden. Ik moest vanaf de achterste startrij vertrekken en het was lastig naar voren te komen. Daardoor heb ik de kopgroep gemist. Ik voelde mijn benen nog wel wat van Nijeveen, dus heb toen zuinig gereden. Uiteindelijk werd ik tweede van het peloton en daarmee 17e in de eindklassering. Het was een mooi parcours met snelle bochten.

Nu ga ik even iets gas terug nemen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.