It giet oan!

Het gaat gebeuren! Niet de Elfstedentocht, die mijn vader graag voor de derde keer had gereden, maar de WK shorttrack voor junioren in Melbourne! Morgen vertrekken we vanaf Schiphol. We hebben er de laatste weken hard naar toe getraind en ik heb er zin in!

De afgelopen weken hadden we veel natuurijs in Nederland. Ik heb een week geleden met mijn ouders (Anke reed toen de Speculaascup in België) twee korte tochtjes gereden en zaterdagavond met zijn allen een paar rondjes op het mooie ijs van de ijsbaan in Wanneperveen. Niks teveel, geen risico’s want de WK is voor mij veel belangrijker dan natuurijs. Daarom heb ik zondag ook niet de Hollands Venetiëtocht gereden maar ben ik op de fiets naar opa en oma in Giethoorn gegaan. Mijn ouders, Anke en tante Petra hebben hem samen gereden.

We zouden eerst zondag naar de Worldcupfinal shorttrack in Dordrecht gaan, maar vanwege de Hollands Venetiëtocht zijn we zaterdag geweest. Het was een prachtige dag voor het Nederlandse shorttrack. Jorien reed naar de A-finale 1000 meter en won daar zilver. Freek, Sjinkie en Niels reden ook de A-finale 1000 meter en als Sjinkie tot de streep had doorgereden, had hij goud gewonnen. Nu ging de Canadees Bastille er dankzij een uitschuifbeen op de finish met het goud vandoor. Zilver voor Sjinkie, brons voor Niels. Zowel de Nederlandse heren als de dames reden in spannende halve finales naar de A-finale op de relay. Na de Hollands Venetiëtocht zagen we thuis via de livestream hoe de dames door Italië uit de wedstrijd geduwd werden en hoe de heren prachtig goud wonnen!

Er staat ook een foto-serie van het WK shorttrack op Flickr!

De Worldcup shorttrack had een volle hal, enthousiast publiek, vet geluid en een mooie lichtshow. Ik denk dat het heel goed was voor het shorttrack in Nederland en ik hoop dat ik daarin ook mooie successen behaal! Om te beginnen in Melbourne!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.