Invitationcup met pech

Dit weekend begon het raceseizoen met de International Invitationcup op Thialf. Ik had woensdag goede trials gereden en ook in de trainingen voel ik me sterk. Ik begon daarom vol vertrouwen aan het toernooi. Om het kort samen te vatten; ik reed goed maar heb helaas door wat pech teveel punten laten liggen.

Op de 1500 meter trof ik twee zware rit-indelingen en redde ik het niet om verder te komen. Ik reed daarna een de Dutch Final wel een lekkere race al moest ik de koppositie in de laatste ronde prijs geven.  Maar met een tweede plek in die rit heb ik me ook mooi van voren laten zien en ik reed wel lekker.

Mark Invitationcup 2014 - day 1

Op zowel de 500 als de 1000 meter liep ik helaas tegen een Penalty aan. Dat gebeurt me de laatste tijd zelden. Maar omdat je op een Invitationcup dan ook geen punten kunt verdienen in een Dutch Final, waren deze Penalty’s extra zuur met het oog op de kwalificatie voor de eerste Worldcups. Bovendien had ik graag meer mooie ritten laten zien.

Mark Invitationcup 2014 - day 2

Gelukkig gingen de relays wel erg goed. In het Nederlandse A-team met Freek, Daan en Itzhak wonnen we zowel de halve als de hele finale. Ik reed in beide ritten lekker.Het toewijzen van de Worldcuptickets is nu in handen van de mensen die daar over gaan. Ik heb daar geen invloed op maar hoop dat ik ondanks de pech tijdens mijn individuele ritten genoeg heb laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik hoop en dat ook het rijden tijdens de relay voldoende aanleiding is dat ik straks mee naar de Worldcups mag en daar ook de relays mag rijden. Zodra ik meer weet, dan meld ik dat natuurlijk meteen op deze site.

Morgen hebben we presentatie van de Nederlandse shorttrackploeg in Almere en ’s avonds heb ik dan nog een tentamen in Leeuwarden. Dinsdag pakken we de training weer op.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.