Invitationcup 2015

Dit weekend was de International Invitationcup in Dordrecht. Een belangrijke wedstrijd omdat hier de tickets voor de eerste Wordcups worden verdeeld.

Donderdag begon het in Leeuwarden met timetrials. Die gingen erg slecht maar er was nog niets verloren. Ik hoopte dat het in Dordrecht, op harder ijs, beter zou gaan.

Mark Invitationcup 2015

Het heeft niet veel zin om in deze blog de verschillende races door te nemen. Kort samengevat: het ging beroerd. Ik kreeg met geen mogelijkheid mijn kracht omgezet in snelheid op het ijs. Het was werken en moe worden en het leverde niks op. Het is bepaald niet leuk rijden als het voor geen meter loopt en het is nu eerst belangrijk de oorzaak te achterhalen.

Mark Invitationcup 2015

Waarschijnlijk heb ik te lang en te hard doorgetraind in de aanloop naar de Invitationcup, wat zeker in combinatie met het zware ijs van Leeuwarden voor mij niet goed heeft uitgepakt. Het gemak en de macht waarmee ik vorig seizoen en dit jaar totaan het zomerijs van Leeuwarden schaatste (bijvoorbeeld in Enschede ging het nog prima) waren totaal verdwenen.

Ik ga morgen naar de teamarts voor onderzoeken naar mijn fysieke gesteldheid en dan hoop ik dat ik na een periode van rust en herstel het oude gevoel terug krijg en op het NK in januari weer serieus mee kan strijden om de tickets voor de volgende Worldcup serie en daarmee ook richting EK en WK.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.