Invitationcup 2013

Dit weekend was de Invitationcup. Eigenlijk begon het woensdag al met de timetrials. Deze 6-laps trial reed ik vier ronden erg goed maar toen had ik een missertje waarna ik de laatste twee ronden niet meer goed in m’n ritme kwam. Toch was ik wel redelijk tevreden en gaf het me, ook na de oefeninterland in Dresden, vertrouwen voor de wedstrijden van dit weekend.

130901_303

Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het wedstrijdweekend. Ik heb erg sterk rijden laten zien maar het zat me bepaald niet altijd mee en op de 1000 meter heb zelf m’n klassement verknald.

Op de 1500 meter werd ik halverwege de race meegenomen in een valpartij. Jammer, want ik had daar alle kans om me op eigen kracht rechtstreeks te plaatsen. In de herkansingsronde ging alleen de nummer 1 door. Ik had erg sterke tegenstanders maar wist met een mooie inhaalactie naar de tweede plek te gaan; tussen de Britten Shoebridge en Stanley.

130831_093

In de laatste ronde werd ik echter door Stanley onderuit gereden. Hij kreeg daarvoor een Penalty maar omdat ik niet op kwalificatiepositie lag, werd ik niet toegevoegd. Hierna reed ik nog een Nederlandse D-finale. Die uitslagen gebruikt de KNSB bij het verdelen van de Worldcuptickets. Ik reed een hele sterke race en finishte als tweede achter Niels. Helaas had een scheidsrechter ergens een duw gezien.

130831_196

Er werd overal wel iets geduwd door iedereen. Ik weet verder van niks en Dave en anderen hadden ook niks raars gezien dus dan is het wel erg jammer dat je door zo’n wazige Penalty punten verliest.

Op de 500 meter had ik een heel zware voorronde. Maar ik wist bij de start op de tweede plek te komen en Harald achter me goed te blocken, dus plaatste ik me rechtstreeks voor de heats.

130831_216B

Ook dit was een zware rit, maar op de streep werkte ik me met 7/1000e voorsprong langs een Hongaarse rijder waardoor ik bij de laatste 16 zat. In de kwartfinale moest ik vanaf de vierde positie starten. Ik liet heel iets ruimte omdat mijn tactiek was om gebruik te maken van gedrang voor me en dan twee plekken op proberen te schuiven. Anders moet je twee acties maken en dat is in vierenhalve ronde op dit niveau wel erg zwaar. Helaas gebeurde dit niet en werd ik vierde in de rit. Later begreep ik dat een derde plek recht geeft op de C-finale. Daar had ik dus wat scherper op moeten zijn, want dan had ik waarschijnlijk wel meer risico willen nemen. Ik reed daarna wel een sterke Nederlandse D-finale.

130901_112

Ik werkte me twee keer naar de koppositie maar moest in de laatste ronde Jeroen onderdoor laten gaan. Ik had ‘m nog wel kunnen blocken maar misschien kreeg hij dan een Penalty en lag ik weer zonder punten in de kussens dus dan maar een tweede plek.

Op de 1000 meter had ik ook weer een hele zware voorronde. Ik heb het geprobeerd en reed een goede race maar kwam net iets tekort tegen ervaren worldcuprijders. Ik dacht dat ik in de herkansing goede kansen had maar ik had me vlak na de 500 meter Nederlandse D-finale niet echt tactisch voorbereid. Ik reed de rit zonder goed plan. Ik reed veel teveel van achteruit terwijl ik veel meer voorin had moeten controleren. Dan kom je in rommelig inhalen terecht.

130901_129

Hoewel ik dacht voor een Engelsman bij de bocht te zijn, kreeg ik voor deze inhaalactie toch een Penalty. Normaal is de 1000 meter vaak mijn sterkste afstand maar deze keer deed de 1000 meter me kelderen in het klassement. Ik werd uiteindelijk 32e en dat is behoorlijk beneden verwachting. Toch heb ik laten zien dat ik sterk rijd en met wat minder pech hoog kan eindigen. De 1000 meter herkansing was een rit met een groot leereffect dus dat ga ik zeker meenemen naar volgende wedstrijden.

We reden ook nog twee relays. De eerste op zaterdag en de tweede op zondag. Op zaterdag ging het meteen heel hard en we waren allemaal helemaal stuk na afloop. Op zondag ging het lekkerder. Beide aflossingen werden we tweede.

2 pings

  1. […] traint Yoon Gy Kwak met ons mee. Bij de Invitationcup was ik blokjeslegger.  Hier een foto van Mark tijdens de […]

  2. […] vorig seizoen doortrekt. Door de deelname van buitenlandse toppers is zijn sterke rijden tijdens de Invitationcup niet goed zichtbaar in de eindklassering, maar hij rijdt daarna wel een sterke oefeninterland in […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.