Invitationcup 2012

Dit weekend was de International Invitationcup op Thialf. Ik had me via de timetrials op woensdag als 10e geplaatst voor deze wedstrijd. Het is een groot, sterk, internationaal deelnemersveld en veel landen gebruiken deze wedstrijd voor de Worldcup kwalifcaties. Het was een zwaar weekend maar ik heb goed gereden. Van de 52 deelnemers ben ik 19e geworden, en zesde Nederlander. De 1000 meter was mijn beste afstand. Hierop werd ik 9e en vierde Nederlander. Ik ben nu in ieder geval ik beeld gekomen voor een eventuele Worldcup ticket.

Het toernooi begon met de 1500 meter. In de eerste rit wilde ik als snelste tweede door. Ik deed goed mee voorin en zag nog kansen maar toen kreeg ik een tikje waardoor ik net de aansluiting met de voorste rijders verloor. In de herkansingsronde reed ik ook goed, maar was ik ook niet door. We kregen toen nog wel een D-finale met Nederlandse rijders die ze gebruiken voor de plaatsing voor de Worldcups. Deze rit won ik.

Invitationcup 2012 day 1

Op de eerste rit van de 500 meter lag ik derde. Ik was sneller dan nummer twee maar kwam er toch niet langs. Misschien werd ik wat te gehaast en toen prikte mijn punt in het ijs. Ik viel dus en moest het opnieuw proberen in de herkansingen. In die rit werd ik tweede, waardoor ik door mocht naar de kwalificatie herkansingen. Daarin lukte het niet me te plaatsen voor de volgende ronde. Ik mocht wel weer een D finale voor Worldcup kwalificatie rijden. Vanaf startpositie vier lukte het niet om een plaatsje op te schuiven.

Invitationcup day 1

In de eerste ronde van de 1000 meter reed ik een goede race. Ik eindigde direct achter Niels als tweede, maar voor de volgende ronde leverde dat niks op. In die herkansingsronde reed ik weer een sterke race. Ik wist deze te winnen waardoor ik de kwartfinale haalde. Daarin plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor de halve finale en de nummers 3 voor de C-finale. Het was een zwaar bezette rit maar ik wist toch derde te worden. C-finale dus, waarin ik derde werd. Omdat er in de A-finale twee toevoegingen waren, en er door penalties geen B-finale was, was ik dus 9e op de afstand.

Invitationcup day 1

Met team Nederland B wonnen we de B-finale van de aflossing. We reden de 5 km. onder de 7 minuten en dat is voor mij een nieuw PR.

Ik kan terug kijken op een heel goede wedstrijd. Daarna zijn we naar Giethoorn gegaan waar mijn oma haar 70e verjaardag vierde. Toen naar huis en op tijd naar bed.

1 ping

  1. […] beoefend en steeds een stijgende lijn gehad in mijn prestaties. Ik begon met een hele degelijke Invitationcup, had wat pech op het NK, reed een goede Starclass en kan tevreden zijn over het WK junioren. […]

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.