Goede Worldcup Minsk

Dit weekend was de Worldcup in Minsk, Wit-Rusland. Het was erg koud buiten. Volgende keer toch de skibroek maar mee. Ik reed dit weekend de 1500 en de 1000 meter en reed mee in de relay. Op beide individuele afstanden wist ik me rechtstreeks te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Op de 1500 meter als snelste derde en op de 1000 als ritwinnaar. Op de vrijdag wonnen we ook de kwartfinale op de relay.

_MG_0241

Op zaterdag ging het verder met de 1500 meter. In de halve finale haalde ik de B-finale. Daarin liep het niet helemaal zoals gepland. Uiteindelijk werd ik 12e in de eindstand. Op de relay haalden we de A-finale. Door een harde val van Suzanne op de 1500 meter ging de damesploeg niet van start op de aflossing.

IMG_4094

Zondag gingen we verder met de kwartfinale van de 1000 meter. Ik haalde de halve finale en plaatste me daarin voor de B-finale. Hierin werd ik derde. Daarmee werd ik 9e op de 1000 meter. Mijn hoogste klassering individueel op een Worldcup. Er had denk ik op beide afstanden meer in gezeten maar soms loopt het net iets anders dan je denkt. In de relayfinale wonnen we goud. Daarmee won Nederland ook het Wereldbekerklassement. Ook op de 1500 meter dames (Suzanne) en heren (Sjinkie) ging deze prijs naar Nederland.

IMG_7346
Ik vond het fijn dat het dit weekend wel aardig lekker liep. Ik heb er ook een paar leerpuntjes aan overgehouden en denk dat ik in toekomstige Wordcups meer ervaring op dit niveau op kan doen. Door de ongelukkige seizoenstart miste ik er dit jaar toch een paar.

Over een kleine maand in het WK shorttrack in Ahoy. Ik hoop dat ik er bij ben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.